Σάββατο, 4 Μαΐ
17oC Αθήνα

Θρύλος των ρεκόρ, “σκόρπισε” τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη!

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε το 2013 ο Ολυμπιακός που διέλυσε τον Απόλλωνα με 0-5 και έκανε το καλύτερο ξεκίνημα ομάδα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σαβιόλα (2), Φουστέρ, Μανωλάς και Σάμαρης τα γκολ των “ερυθρόλευκων”.

Το LIVE του αγώνα

Οι παίκτες του Μίτσελ κατάφεραν να καθαρίσουν το ματς από το πρώτο ημίχρονο και χωρίς μάλιστα να πιάσουν υψηλά στάνταρ απόδοσης. Οι “ερυθρόλευκοι” εκμεταλλεύτηκαν τρεις στημένες φάσεις με τους Φουστέρ στο 26΄, Μανωλά στο 31΄ και Σάμαρη στο 41΄(καταπληκτικό σουτ στην κίνηση) να διαμορφώνουν το 0-3 του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος, η είσοδος των Σαβιόλα και Ιμπαγάσα έκανε πιο θεαματικό τον Ολυμπιακό που βρέθηκε και με παίκτη παραπάνω στο 53΄ όταν ο Κανακούδης αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Στο 60΄ο Μανιάτης σημάδεψε το δοκάρι, ενώ το 63΄ο Σαβιόλα με δυνατό σουτ νίκησε τον Τζόρβα για το 0-4.

Από πολύ ωραία συνεργασία στην επίθεση ήρθε και το 5ο γκολ του Ολυμπιακού στο 80ο λεπτό. Ιμπαγάσα, Κάμπελ και Ολαϊτάν συνεργάστηκαν άψογα, η μπάλα έφτασε στον Σαβιόλα που δεν δυσκολεύτηκε να τελειώσει τη φάση.

Με αυτή τη νίκη οι “ερυθρόλευκοι” έκλεισαν ιδανικά το 2013 και έσπασαν τρία “στοιχειωμένα” ρεκόρ.

1. Παρέμειναν αήττητοι για 30 συνεχόμενους αγώνες εκτός έδρας ξεπερνώντας την επίδοση της διετίας 1972-74.
2. Έκαναν τον καλύτερο πρώτο γύρο που έχει κάνει ποτέ ομάδα στο ελληνικό ποδόσφαιρο με 16 νίκες και 1 ισοπαλία. Η επίδοση που ξεπέρασαν ήταν του Παναθηναϊκού που είχε κάνει 15 νίκες και 2 ισοπαλίες την σεζόν 1961-1962.
3. Η διαφορά από τον δεύτερο ΠΑΟΚ θα είναι διψήφια (ανεξάρτητα από το αποτελέσμα του αγώνα του “δικεφάλου”). Το +10 των Πειραιωτών συνιστά την καλύτερη επίδοση, καταρρίπτοντας το +9 του Παναθηναϊκού από τον ΟΦΗ την περίοδο 1994-95.

Απόλλων Σμύρνης (Λόρι Σάντσες): Τζόρβας, Αργυρόπουλος, Κανακούδης, Δεληζήσης, Αλβάρες, Κόρμπος, Τσοκάνης, Χατζηζήσης, Γκουέλα, Μπάρκογλου (57’ Τσιλιγκίρης), Πετρόπουλος.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Τόρες, Μπονγκ, Μανωλάς, Σιόβας, Σάμαρης (57’ Μανιάτης), Μασάντο (65’ Ιμπαγάσα), Κάμπελ, Ντομίνγκεζ (46’ Σαβιόλα), Φουστέρ, Ολαϊτάν.

Μαρινάκης: Να φτιάξουν ομάδες και να σταματήσουν την λάσπη

Με Μανιάτη στην Ριζούπολη ο Ολυμπιακός

Μίτσελ: Παίζουμε πολύ καλά αλλά το πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε