Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Βραβεύτηκαν οι κορυφαίοι του 2013!

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Οι αθλητικοί συντάκτες ανέδειξαν τους κορυφαίους Έλληνες αθλητές του 2013. Καλύτερη ομάδα η Εθνική ποδοσφαίρου, προπονητής της χρονιάς αναδείχθηκε ο Φερνάντο Σάντος, ενώ τιμητικό τίτλο πήρε ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Κορυφαίος αθλητής ο Σπύρος Γιαννιώτης – Η πρωτιά στις γυναίκες στην Κατερίνα Νικολαΐδου.

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην αίθουσα “Μελίνα Μερκούρη” του ΣΕΦ η ετήσια γιορτή του ΠΣΑΤ στην οποία θα βραβεύτηκαν οι κορυφαίοι της χρονιάς που θα μας… αφήσει σε λίγες μέρες.

Η εθνική ομάδα αντρών ποδοσφαίρου, που πήρε την πρόκριση στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, αναδείχθηκε η κορυφαία ομάδα για το 2013, ενώ ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Φερνάντο Σάντος κέρδισε τον τίτλο του κορυφαίου τεχνικού.

Για τρίτη διαδοχική χρονιά ο Σπύρος Γιαννιώτης ψηφίστηκε κορυφαίος αθλητής στους άντρες, ενώ κορυφαία αθλήτρια αναδείχθηκε η Κατερίνα Νικολαΐδου (Κωπηλασία). Τιμητική διάκριση δόθηκε και στον προπονητή του πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακού (ο πρώτος Έλληνας τεχνικός που κατάφερε κάτι τέτοιο), Γιώργο Μπαρτζώκα.

Κορυφαίος αθλητής με αναπηρία αναδείχθηκε ο Γιάννης Κωστάκης (Κολύμβηση), ενώ στις γυναίκες κορυφαία ψηφίστηκε η αθλήτρια η Παρασκευή Καντζά (Στίβος). Τον τίτλο της κορυφαίας ομάδας με αναπηρία πήρε η Εθνική ομάδα τένις με αμαξίδιο.

Το έπαθλο Fair Play (Ευ αγωνίζεσθαι) δόθηκε στον νεαρό ιππέα Κωνσταντίνο Παπαθανασίου για την απόφασή του να επιστρέψει στην ομοσπονδία το μετάλλιο του, αφού διαπίστωσε ότι οι κριτές είχαν υποπέσει σε σφάλμα και η κατάταξή του οφειλόταν σε αβλεψία τους.

Το έπαθλο “Αθλητικής Προσφοράς και Ήθους” ΟΠΑΠ Α.Ε. δόθηκε στον Διονύση Χιώτη, για την πρωτοβουλία του να βοηθήσει ένα μικρό κορίτσι, τη Μαρία, που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας, συγκεντρώνοντας χρήματα από το υστέρημα των Κυπρίων πολιτών.

Τιμητική διάκριση δόθηκε ακόμα στο γυναικείο τμήμα μπάσκετ του Συλλόγου «Πρωτέας» Βούλας, για την επιτυχία της ομάδας να κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδος στο Φάιναλ Φορ του Βόλου, αν και αγωνιζόταν στην Α2,  στην Εθνική Ομάδα Πιγκ Πογκ Ανδρών για την κατάκτηση για πρώτη φορά στην ιστορία της ασημένιου ευρωπαϊκού μεταλλίου στη διοργάνωση, που πραγματοποιήθηκε στο Σβεσάτ της Αυστρίας, όπως και στην ομάδα ποδοσφαίρου των κοριτσιών του Ημερήσιου Γενικού Λυκείου Μουζάκι Καρδίτσας, για την πρώτη θέση που κατέκτησαν στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου των Λυκείων όλης της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε