Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Αδιανόητο ρεκόρ, κράτησε την αναπνοή του για 24 λεπτά και 33 δεύτερα κάτω από το νερό (video)

Αδιανόητο ρεκόρ, κράτησε την αναπνοή του για 24 λεπτά και 33 δεύτερα κάτω από το νερό (video)

Ο Μπούντιμιρ Μπούντα Σόμπατ κατάφερε να κάνει κάτι ασύλληπτο. Μοιάζει απίθανο, αλλά ο 54χρονος Κροάτης κατάφερε να κρατήσει την αναπνοή του κάτω από το νερό για 24 λεπτά και 33 δευτερόλεπτα, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ που κατείχε ο ίδιος.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο Μπούντιμιρ Μπούντα Σόμπατ ξεπέρασε τον εαυτό του το περασμένο Σάββατο. Η απίστευτη προσπάθεια του έγινε σε πισίνα πόλης Σισάκ της Κροατίας, παρουσία γιατρών, δημοσιογράφων και κόσμου που βρισκόταν στο σημείο για να στηρίξουν τον Κροάτη.

 

Ο Σόμπατ κατέρριψε το ρεκόρ του, αλλά το ζήτημα είναι πως κατάφερε να μείνει τόσα λεπτά κάτω από το νερό. Πριν ξεκινήσει να κρατάει την αναπνοή του, ο Κροάτης υπέβαλε το σώμα του σε υπεραερισμό με χρήση καθαρού οξυγόνου. Έτσι, αυξήθηκε το επίπεδο της οξυγόνωσης στο κορμί και μπόρεσε να κρατήσει την αναπνοή του τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ο 54χρονος έχει δουλέψει πολύ σκληρά για να φτάσει σε αυτό το ρεκόρ. Η εκπαίδευσή περιλαμβάνει μέχρι και προετοιμασία για τους ακούσιους σπασμούς που προκαλούνται γύρω στο 18ο λεπτό κάτω από το νερό, λόγω της έλλειψης οξυγόνου. 

Να σημειωθεί ότι στην επίσημη κατηγορία της στατικής άπνοιας, όπου ο δύτης κρατάει την αναπνοή του χωρίς να έχει εισπνεύσει καθαρό οξυγόνο πριν από την προσπάθεια του, το ρεκόρ είναι 11 λεπτά και 54 δεύτερα και κάτοχος του είναι ο Σέρβος Μπράνκο Πέτροβιτς.

Ο Σόμπατ θέλησε να σπάσει το ρεκόρ του, παίρνοντας έμπνευση από την 20χρονη κόρη του Σάσα, η οποία πάσχει από εγκεφαλική παράλυση, αυτισμό και επιληψία. Στόχος του μετά το σχετικό ρεκόρ είναι να μαζέψει χρήματα για να βοηθήσει τη συγκεκριμένη περιοχή της Κροατίας, που “χτυπήθηκε” από έναν ισχυρό σεισμό τον Δεκέμβριο.

Συγκεκριμένα, θα δώσει τα χρήματα για να ξαναχτιστεί το Room of Miracles του Συλλόγου ΑμεΑ της κομητείας Σισάκ-Μοσλαβίνα.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις