Δευτέρα, 17 Ιουν.
27oC Αθήνα

Άκης Μάντζιος για το Παναθηναϊκός – Άρης: «Δεν υπάρχει φαβορί στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας»

Άκης Μάντζιος για το Παναθηναϊκός – Άρης: «Δεν υπάρχει φαβορί στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας»
Eurokinissi

Ο Άρης θα διεκδικήσει το τρόπαιο στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό και ο Άκης Μάντζιος με τον Χουλιάν Κουέστα μίλησαν για το σπουδαίο ματς που έχει μπροστά της, η ομάδα τους.

Ο Άκης Μάντζιος υποστήριξε ότι αυτό το Παναθηναϊκός – Άρης θα είναι διαφορετικό από τα πλέι οφ της Super League 1, ενώ διαφώνησε με τον Χρήστο Κόντη, για το φαβορί του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο Κουέστα από την πλευρά του, στάθηκε στη δίψα παικτών και οπαδών για την κατάκτηση του τροπαίου.

Οι δηλώσεις του Άκη Μάντζιου

Για το αν υπάρχει φαβορί στον τελικό: “Δε θα διαφωνήσω με τον φίλο μου τον Χρήστο. Ένας τελικός είναι τελικός, δεν υπάρχει φαβορί. Οι ομάδες έδειξαν ισορροπία στο πρωτάθλημα. Είναι θέμα ημέρας, κατά πόσο θα έχουμε προετοιμαστεί σωματικά και ψυχολογικά.

Δεν έχουμε να αντιμετωπίσουμε κάτι διαφορετικό. Δουλεύαμε τον Παναθηναϊκό με τον Τερίμ, η έλευση του Κόντη αλλάζει τα δεδομένα, ξέρουμε όμως πως θα παρουσιαστεί ο Παναθηναϊκός. Έχουμε μια απίστευτη ορμή και πίστη από τον κόσμο μας να φέρουμε το Κύπελλο στη Θεσσαλονίκη”.

Για το αν αισθάνεται πίεση για τον τελικό, λόγω των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί: “Και οι δύο ομάδες θέλουν το τρόπαιο. Στα πλέι οφ δεν είχαμε βαθμολογικό κίνητρο, αλλά είμαστε μια μεγάλη ομάδα που θέλει τη νίκη σε κάθε ματς. Ο τελικός είναι μια κατηγορία μόνος του”.

Για το ότι στις δύο ομάδες του τελικού είναι δύο Έλληνες προπονητές: “Για μένα είναι ιδιαίτερη χαρά. Σίγουρα είναι σημαντικό να είναι Έλληνες προπονητές και δεν υπάρχει εμπιστοσύνη σε εμάς. Δεν ξέρω πως μπορεί να αλλάξει αυτό εύκολα. Θα έπρεπε να έχουμε και τον κόσμο μαζί μας και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν υπάρχουν οπαδοί και των δύο ομάδων; Αν θες να έχεις έτοιμο ένα γήπεδο μέσα σε 2-3 μέρες το φτιάχνεις. Έχει ευθύνη και η ομοσπονδία και το κράτος”.

Για το αν θα ήθελε να αναλάβει ομάδα στην Κύπρο: “Και αυτό είναι μέσα στο πρόγραμμα. Οποιοσδήποτε θέλει να το κάνει αυτό. Ίσως κάποια στιγμή να έρθει”.

Για την τελευταία φορά που είχε προκριθεί ο Άρης στα πέναλτι επί Παναθηναϊκού με δικό του εύστοχο πέναλτι: “Με πήγες πολλά χρόνια πίσω. Δεν ξέρω αν είναι σημάδι. Μακάρι να είναι για να πάρουμε το Κύπελλο εμείς”.

Οι δηλώσεις του Κουέστα

Για το πώς έζησε τη διαδρομή από την εξασφάλιση του τελικού μέχρι και σήμερα: «Είμαι εδώ έξι χρόνια. Δεν είμαι απλά ένας ποδοσφαιριστής της ομάδας. Ονειρεύομαι πολλά χρόνια να κερδίσω τίτλο με τον Άρη και τώρα είμαστε πολύ κοντά. Γνωρίζουμε ότι όλοι γύρω από την ομάδα το αξίζουν και γι’ αυτό θα παλέψουμε. Είμαστε πεπεισμένοι ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και να φέρουμε στην έδρα μας το Κύπελλο».

Για το πόσο επηρεάζει τους ποδοσφαιριστές ότι το παιχνίδι θα διεξαχθεί χωρίς φιλάθλους: «Για εμάς είναι ξεκάθαρο ότι παίζει πολύ σημαντικό ρόλο ο κόσμος μας. Όλη αυτή την εβδομάδα, ήταν στο πλευρό μας και μας έδωσε το μήνυμα για το πώς πρέπει να αγωνιστούμε. Προσωπικά το να παίξω έναν τελικό χωρίς παρουσία κόσμου είναι κάτι που δεν μου αρέσει. Εμείς γνωρίζαμε ότι θα έρθουμε να παίξουμε με κόσμο. Δεν γνωρίζω τι άλλαξε. Όλος ο κόσμος μας είναι δίπλα μας και μας περιμένει στην επιστροφή, ό,τι και αν συμβεί. Είναι η στιγμή να δώσουμε στον Άρη αυτό που αξίζει».

Για το αν ο κόσμος τους έκανε να καταλάβουν πόσο σημαντικό είναι το παιχνίδι: «Ναι από την αρχή, κάθε φορά που περνούσαμε ένα γύρο, αρχίσαμε και το πιστεύαμε όλο και περισσότερο. Έχουμε φτάσει στον τελικό με πάρα πολύ όρεξη. Έχουμε την ώθηση του κόσμου μας. Ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια του Άρη είναι ο κόσμος του. Ξέρουμε ότι δεν θα είναι εδώ, αλλά έχουμε την σιγουριά ότι βρίσκονται δίπλα μας».

Για το αν υπάρχει πίεση για να βρεθεί η ομάδα ξανά στην Ευρώπη: «Η πρόκριση στην Ευρώπη είναι πολύ σημαντική για εμάς. Το πιο σημαντικό όμως είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου. Αν συμβεί το ένα, θα συμβεί και το άλλο βέβαια. Θέλουμε να γράψουμε ιστορία για τον Σύλλογο μας και να δείξουμε την αξία του. Γνωρίζουμε ότι η αλλαγή προπονητή στον Παναθηναϊκό μπορεί να επηρεάσει ψυχολογικά την ομάδα τους. Έχουμε αναλύσει πολλά πράγματα και θέλουμε να πάρουμε τη νίκη».

Για τις σεζόν που προηγήθηκαν και τη νέα ευκαιρία φέτος: «Θεωρώ ότι άδικα αποκλειστήκαμε και δεν φτάσαμε ως τον τελικό τα τελευταία χρόνια. Στα τελευταία λεπτά, με οδυνηρούς τρόπους. Το ποδόσφαιρο έτσι είναι. Κάθε χρόνο σου δίνει την ευκαιρία να φτάσεις στον τελικό. Σίγουρα χρειαζόμαστε και την τύχη που μας έλειψε».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις