Δευτέρα, 27 Μαΐ
21oC Αθήνα

Ελλάδα – Μαυροβούνιο 69-73: Το προσπάθησε αλλά δεν ήταν αρκετό

Ελλάδα – Μαυροβούνιο 69-73: Το προσπάθησε αλλά δεν ήταν αρκετό

Η Εθνική Ελλάδας γνώρισε την ήττα με 73-69 από το Μαυροβούνιο στην τελευταία της αναμέτρηση στο Mundobasket, με την «γαλανόλευκη» να παρουσιάζεται προδομένη από την κούραση και τις απουσίες.

Η Εθνική Ελλάδας δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη απέναντι στο ανώτερο Μαυροβούνιο, με αποτέλεσμα σε ένα παιχνίδι που δεν είχε βαθμολογική σημασία, αφού έτσι κι αλλιώς η «γαλανόλευκη» είχε αποκλειστεί, να γνωρίζει την ήττα.

Το Μαυροβούνιο ήταν μπροστά στο σκορ από την έναρξη του αγώνα και μέχρι το τέλος δεν είδε ποτέ την Ελλάδα να περνά μπροστά, με τις δυο ομάδες μάλιστα να έχουν ένα χαμηλό σκορ στην αναμέτρηση. 

Ο Βούτσεβιτς με 19 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ στο παιχνίδι, με τον Παπαπέτρου ο οποίος ήταν ο κορυφαίος της Εθνικής να έχει 18. Άτυχη στο φινάλε η ελληνική ομάδα που είδε τον Χατζηδάκη να τραυματίζεται και να αποχωρεί από τον αγώνα, ενώ ο Θανάσης δεν μπόρεσε να αγωνιστεί καθόλου, αφού ένιωσε ενοχλήσεις πριν το παιχνίδι. 

Η Ελλάδα ξεκίνησε με πεντάδα Γουόκαπ, Μωραΐτη, Ρογκαβόπουλο, Παπανικολάου, Παπαγιάννη και γρήγορα βρέθηκε πίσω στο σκορ, έχοντας μεγάλο πρόβλημα τόσο στο επιθετικό, όσο και στο αμυντικό κομμάτι.

Δύο τρίποντα του Μποχωρίδη στις αρχές του 2ου δεκάλεπτου έφεραν το παιχνίδι στο -1 για την Ελλάδα, ωστόσο το ημίχρονο τελείωσε με 36-30 υπέρ των Μαυροβούνων.

Η Εθνική ξεκίνησε και το 3ο δεκάλεπτο με προβλήματα και μάλιστα βρέθηκε στο -12, με το δεκάλεπτο να κλείνει τελικά στο -8 (42-50).

Στο 4ο και τελευταίο δεκάλεπτο η Ελλάδα έδειξε ότι αφυπνίστηκε, ωστόσο παρά την μεγάλη προσπάθεια των Ελλήνων διεθνών, το Μαυροβούνιο κράτησε το υπέρ του προβάδισμα και εν τέλει έφτασε στη νίκη με 73-69.

Ελλάδα(Δημήτρης Ιτούδης): Μποχωρίδης 13 (2), Χατζηδάκης 2, Λαρεντζάκης, Λούντζης 2, Μωραΐτης, Παπαγιάννης 5 (1), Παπανικολάου 13 (3), Παπαπέτρου 16, Ρογκαβόπουλος 7 (1), Ουόκαπ 11 (1)

Μαυροβούνιο(Μπόσκο Ράντοβιτς): Ντρόμπνιακ 4, Ντούμπλεβιτς 4, Ιβάνοβιτς 7 (1), Μιχάιλοβιτς 10 (1), Πόποβιτς 5, Ράντοντσιτς 12 (1), Ράντοβιτς 8, Σιμόνοβιτς 2, Σλάβκοβιτς 2, Βούτσεβιτς 19

 

Τα δεκάλεπτα: 14-19, 30-36, 42-50, 69-73

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη FIBA Basketball World Cup (@fibawc)

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις