Τετάρτη, 1 Μαΐ
23oC Αθήνα

Εθνική Ελλάδας: Τι σημαίνει η πρώτη θέση στον όμιλο του Nations League

Εθνική Ελλάδας: Τι σημαίνει η πρώτη θέση στον όμιλο του Nations League
Intime.gr

Η Εθνική Ελλάδας κατάφερε να κάνει το απόλυτο 4x4 στον όμιλο της στο Nations League, εξασφάλισε την πρωτιά στον όμιλο της στη League C και έκανε δυο σημαντικά “βήματα”, πέρα από το να… τραβήξει και πάλι τον κόσμο κοντά της.

Η Εθνική Ελλάδας έδωσε συνέχεια στο ιδανικό ξεκίνημά της στο Nations League 2022-23 με την τέταρτη νίκη σε ισάριθμες συναντήσεις στον 2ο όμιλο της League C, μετά και τη νίκη της (2-0) επί του Κοσόβου στο Πανθεσσαλικό στάδιο του Βόλου.

Η ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ πανηγύρισε έτσι την… προαγωγή της στη League B, ενώ θα διεκδικήσει μέσω των πλέι οφ ένα απευθείας εισιτήριο για το Euro 2024, εφόσον δεν κατακτήσει πρόκριση από τα προκριματικά.

Εκτός της επίτευξης της ανόδου, στόχος που είχε τεθεί εξαρχής, με την τέταρτη νίκη σε ισάριθμες συναντήσεις οι διεθνείς ισοφάρισαν το καλύτερο ξεκίνημα στην Ιστορία της Εθνικής σε όμιλο διοργάνωσης, καθώς το 1994 η Ελλάδα είχε επίσης ξεκινήσει με τέσσερις νίκες, στα προκριματικά του Euro 1996.

Επιπλέον, οι νίκες αυτές έχουν σημασία και για το FIFA Ranking ενόψει και της κλήρωσης των προκριματικών του Euro 2024 της Γερμανίας.

Οι ομάδες του ομίλου θα ξαναμπούν σε αγωνιστική δράση τον Σεπτέμβριο. Στις 24/9 η Ελλάδα θα φιλοξενηθεί στην Κύπρο και το Κόσοβο στο Μπέλφαστ από τη Βόρεια Ιρλανδία, ενώ τρεις ημέρες αργότερα (27/9) η Ελλάδα θα υποδεχθεί τους Βορειοϊρλανδούς και οι Κοσοβάροι την Κύπρο.

Μετά την ολοκλήρωση του Nations League, η Εθνική Ελλάδας θα μπει στα προκριματικά για το Ευρωπαϊκό της Γερμανίας (στις 9 Οκτωβρίου, στη Φρανκφούρτη, η κλήρωση). Εάν δεν πάρει την απευθείας πρόκριση (περνούν οι δύο πρώτοι από κάθε όμιλο), τότε μπορεί να προκριθεί μέσω των μπαράζ.

Η Γερμανία ως διοργανώτρια βρίσκεται ήδη στο Euro 2024 κι έτσι θα μένουν τρεις κενές θέσεις για να συμπληρωθεί το… παζλ. Αυτές οι τρεις θέσεις, λοιπόν, θα προκύψουν μέσα από τα τρία μονοπάτια των μπαράζ στο Nations League. Η Ελλάδα περιμένει άλλες τρεις χώρες, είτε νικήτριες ομίλων είτε όχι. Όλα θα εξαρτηθούν από τα προκριματικά του Euro.

Η Ελλάδα θα χρειαστεί να νικήσει δύο παιχνίδια, έναν ημιτελικό κι έναν τελικό, ώστε να βρεθεί στη Γερμανία!

Σε κάθε… μονοπάτι του Nations League, μετράει το ranking της ομάδας στη διοργάνωση. Η κορυφαία ομάδα θα αντιμετωπίσει εντός έδρας σε μονό παιχνίδι τη χειρότερη της τετράδας και η δεύτερη την τρίτη. Οι δύο νικητές θα τεθούν στη συνέχεια αντιμέτωποι σε μονό τελικό, σε έδρα, που θα προκύψει κατόπιν κλήρωσης, με όλους τους αγώνες να διεξάγονται τον Μάρτιο του 2024, λίγους μήνες πριν τη “σέντρα” του Euro 2024.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις