Παρασκευή, 17 Μαΐ
20oC Αθήνα

Euroleague: Ο Μπαρτζώκας “ξέρανε” τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ! “Τρέχουν” οι “πράσινοι”

ΦΩΤΟ NEWSPORTS
ΦΩΤΟ NEWSPORTS

Την πρώτη του εντός έδρας ήττα στη φετινή Ευρωλίγκα γνώρισε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος δεν κατάφερε (77-71) να ξεπεράσει στο ΟΑΚΑ το εμπόδιο της Λοκομοτίβ Κουμπάν του Γιώργου Μπαρτζώκα για την 6η αγωνιστική της Ευρωλίγκα. Η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και εάν δεν κερδίσει την Καρσίγιακα την επόμενη αγωνιστική στη Σμύρνη, τότε θα φλερτάρει με τον πρόωρο ευρωπαϊκό αποκλεισμό.

Ο Μάλκολμ Ντιλέινι ήταν φανταστικός στην τρίτη περίοδο και ήταν ο άνθρωπος που ουσιαστικά “σκότωσε” τον Παναθηναϊκό με 23 πόντους. Σε εξαιρετικό βράδυ βρέθηκε και ο Μπρόκχοφ (16π.). Από πλευράς ηττημένων, πρώτος σκόρερ ήταν ο Τζέιμς Φελντέιν (14π.), ο οποίος, όμως, αστόχησε σε όλα τα κρίσιμα σουτ, ενώ έκανε και ένα τραγικό λάθος στα τελευταία δευτερόλεπτα της αναμέτρησης.

Δείτε το πανό που σήκωσαν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού πριν την έναρξη του αγώνα για τα θύματα στο Παρίσι.

Ο αγώνας:

Ο Παναθηναϊκός ήταν τραγικός και στις δύο πλευρές του γηπέδου στο πρώτο δεκάλεπτο. Η άμυνά του αδυνατούσε να βρει λύσεις, παρότι το αστέρι των Ρώσων, Μάλκολμ Ντιλέινι ήταν εκτός ρυθμού, την ώρα που στην επίθεση, οι παίκτες του “τριφυλλιού” ήταν αργοί και άστοχοι. Η Λοκομοτίβ Κουμπάν προηγήθηκε με 21-10 στο 10′, παγώνοντας το ΟΑΚΑ.

Στη δεύτερη περίοδο, οι “πράσινοι” ξύπνησαν. Η αμυντική λειτουργία τους βελτιώθηκε αισθητά, ενώ με την είσοδο του Δημήτρη Διαμαντίδη στο παρκέ, ο Παναθηναϊκός βρήκε ρυθμό και στην επίθεση.  Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πλησιάσουν στον πόντο (30-29 στο 39′), με τους Ρώσους να προηγούνται με τέσσερις πόντους στο ημίχρονο (33-29), μετά από τρίποντο του Μπόκχοφ, ο οποίος έκανε τη ζημιά από το πουθενά στο “τριφύλλι”.

Το ξεκίνημα των παικτών του Τζόρτζεβιτς ήταν εντυπωσιακό στο δεύτερο ημίχρονο. Με σερί 8-0, προηγήθηκαν με 37-33 και όλα έδειχναν πως ο Παναθηναϊκός είχε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα. Ωστόσο, ο Μάλκολμ Ντιλέινι είχε τελείως διαφορετική άποψη. Ο Αμερικανός γκαρντ πήρε “φωτιά”, σκόρασε 20 πόντους (!) στο τρίτο δεκάλεπτο και έβαλε τους Ρώσους εκ νέου μπροστά στο σκορ με 59-54 στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Στην καθοριστική τέταρτη περίοδο, οι παίκτες του Παναθηναϊκού ήταν πολύ νευρικοί, λόγω κάποιων αμφισβητούμενων σφυριγμάτων των διαιτητών, με αποτέλεσμα οι Ρώσοι να το εκμεταλλευτούν πλήρως και να ξεφύγουν με 72-64 στο 36′. Οι “πράσινοι” προσπάθησαν  να γυρίσουν το παιχνίδι (κάνοντας απελπισμένα σουτ), αλλά δεν τα κατάφεραν, με αποτέλεσμα να γνωρίσουν την πρώτη τους ήττα για φέτος στο ΟΑΚΑ.

Τα δεκάλεπτα: 10-21, 29-33, 54-59, 71-77.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 5, Γιάνκοβιτς 9 (1), Φώτσης, Ραντούλιτσα 11, Φελντέιν 14 (3), Διαμαντίδης 4, Γκιστ 11 (1), Καλάθης 10 (2), Κούζμιτς 7.
ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ ΚΟΥΜΠΑΝ (Μπαρτζώκας): Ντιλέινι 23 (4), Σίνγκλετον 6, Ντρέιπερ 10 (3), Κλαβέρ 3 (1), Μπίκοφ, Βορόνοφ, Ζούμπκοφ 5 (1), Φεσένκο 4, Μπρόκχοφ 16 (4).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε