Ο Καναδάς θέλει νίκη με μεγάλο σκορ για να συνεχίσει στην επόμενη φάση των προκριματικών και να αποκλείσει την Ονδούρα. Ο αρχηγός της εθνικής του Ελ Σαλβαδόρ, Νέλσον Μπονίγια, αποκάλυψε πως οι παίκτες δέχτηκαν πρόταση για μεγάλο χρηματικό ποσό, ώστε να παλέψουν για τη νίκη, την ισοπαλία ή έστω την ήττα με 1-0, ώστε η Ονδούρα να συνεχίσει στα προκριματικά του παγκοσμίου κυπέλλου.
Ο Μπονίγια παρουσίασε στους δημοσιογράφους μια δεκάλεπτη ηχογραφημένη τηλεφωνική συνομιλία. Σε αυτή ένας επιχειρηματίας υποσχέθηκε χρήματα σε όλους τους παίκτες, ανάλογα με το χρόνο συμμετοχής τους στον αγώνα (!), ώστε να μην καταφέρει ο Καναδάς να κερδίσει το ματς με τη διαφορά γκολ, που χρειάζεται για την πρόκριση. «Κάνουμε αυτή την καταγγελία για να αποδείξουμε πως δεν έχουμε καμιά σχέση με αυτά τα κυκλώματα», δήλωσε ο Μπονίγια.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η εφημερίδα του Ελ Σαλβαδόρ «La Prensa Grafica» γράφει ότι ο επιχειρηματίας είναι ο Ρικάρντο Παντίγια που διέψευσε τις καταγγελίες των παικτών και υποστήριξε πως αυτοί τον προσέγγισαν, ζητώντας χρηματικό ποσό για να βοηθήσουν την Ονδούρα.