Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Γκάρι Λίνεκερ: «Γνωρίζω δύο ομοφυλόφιλους ποδοσφαιριστές και πρέπει να αποκαλυφθούν»

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Ο Γκάρι Λίνεκερ αποκάλυψε ότι ο γνωρίζει δύο ποδοσφαιριστές, που είναι ομοφυλόφιλοι και τους προέτρεψε να γνωστοποιήσουν το γεγονός για να στείλουν ένα ηχηρότατο μήνυμα, ενόψει του Μουντιάλ του Κατάρ.

Μιλώντας στη Daily Mirror, ο Λίνεκερ κλήθηκε να σχολιάσει τις συνθήκες που επικρατούν στη χώρα που θα φιλοξενήσει φέτος το Παγκόσμιο Κύπελλο και αναφέρθηκε στην ομοφυλοφιλία στο ποδόσφαιρο.

Οι δηλώσεις του Λίνεκερ

«Φόβος. Φόβος για το άγνωστο, φαντάζομαι. Ίσως ανησυχούν για το τι μπορεί να σκέφτονται οι συμπαίκτες τους, αν και μάλλον γνωρίζουν ήδη. Θα ήταν υπέροχο αν ο ένας ή κι οι δύο έβγαιναν στο Παγκόσμιο Κύπελλο να το πουν. Θα ήταν καταπληκτικό. Γνωρίζω ότι κάποιοι ήταν πολύ κοντά και το σκέφτηκαν. Υπάρχει ένα ζευγάρι που ξέρω, αλλά προφανώς δεν είναι δική μου δουλειά να πω ποιοι είναι.

Πάντα θα υπάρχουν μερικοί ηλίθιοι. Αλλά είναι εύκολο για μένα να το πω γιατί δεν είμαι σε αυτή τη θέση. Σίγουρα, αν ήμουν μάνατζερ ενός μεγάλου ποδοσφαιριστή, αν ήξερα ότι ένας από τους παίκτες μου ήταν ομοφυλόφιλος, αν το ήξερα ακόμα κι αν ήταν κορυφαίος, θα του έλεγα να γίνει ο πρώτος που το αποκαλύπτει».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις