Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Η Εθνική Νέας Ζηλανδίας σκέφτεται να αλλάξει το προσωνύμιο «All Whites»

Η Εθνική Νέας Ζηλανδίας σκέφτεται να αλλάξει το προσωνύμιο «All Whites»
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Η Εθνική Νέας Ζηλανδίας στο ποδόσφαιρο φέρει το προσωνύμιο «All Whites», το οποίο όμως είναι πιθανό να αλλάξει πια, καθώς θεωρείται ότι μπορεί να… υποθάλψει ρατσιστικά μηνύματα.

Το «All Whites» (σ.σ. Όλα Λευκά) αναφέρεται στα χρώματα της εμφάνισης της ομάδας και εισήλθε για πρώτη φορά στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ποδοσφαίρου κατά τη διάρκεια της επιτυχημένης προκριματικής διαδρομής της χώρας για τους τελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου 1982.

Πλέον όμως βρίσκεται στο προσκήνιο ως μέρος μιας επανεξέτασης στην πολιτιστική ποικιλομορφία και λόγω φόβων ότι το όνομα φέρει φυλετικούς τόνους.  Η ομάδα ποδοσφαίρου των ανδρών της Νέας Ζηλανδίας έπαιζε στο παρελθόν ως επί το πλείστον με μαύρα σορτς, λευκές φανέλες και λευκές κάλτσες πριν υιοθετήσει το «All Whites».

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι η ομάδα ράγκμπι της Νέας Ζηλανδίας, η οποία παίζει με μαύρα ρούχα ονομάζεται «All Blacks» (σ.σ. Όλα Μαύρα), αλλά η αλλαγή του «All Whites» γίνεται εξετάζεται υπό ένα ευρύτερο πλαίσιο, με βάση το οποίο και η Ουάσινγκτον στις ΗΠΑ, απέσυρε το «Redskins» από το όνομα της ομάδας στο NFL.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις