Αθλητικά

Η Μαρία Σάκκαρη ανέβηκε οκτώ θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη του τένις

Άνοδος πριν το Wimbledon για την Ελληνίδα τενίστρια

Σημαντική άνοδος για τη Μαρία Σάκκαρη στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, η οποία ανακοινώθηκε μία ημέρα πριν από την έναρξη του Wimbledon (Δευτέρα 30/6/25).

Συγκεκριμένα, η Μαρία Σάκκαρη ανέβηκε οκτώ θέσεις και βρίσκεται πλέον στο Νο 77 με 854 βαθμούς, βελτιώνοντας αισθητά τη θέση της σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα (Νο 85).

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια δείχνει να βρίσκεται σε φόρμα το τελευταίο διάστημα και βάζει πλώρη για μια καλή παρουσία στο Wimbledon, το τρίτο Grand Slam τουρνουά της χρονιάς. Η Σάκκαρη έχει περάσει αρκετά σκαμπανεβάσματα τη τελευταία περίοδο, ωστόσο φαίνεται πως έχει καταφέρει να βρει τη σταθερότητα που της έλειπε.

Αξιοσημείωτη άνοδος σημειώθηκε και στο top-10, με την Ίγκα Σβιάτεκ να κερδίζει τέσσερις θέσεις και να επιστρέφει στο Νο 4, ανεβαίνοντας από το Νο 8.

Η πρώτη δεκάδα της κατάταξης

1. Αρίνα Σαμπαλένκα (Λευκορωσία) 11.640 βαθμοί

2. Κόκο Γκοφ (ΗΠΑ) 7.899

3. Τζέσικα Πέγκουλα (ΗΠΑ) 6.483

4. Ιγκα Σβιάτεκ (Πολωνία) 4.943 (+4)

5. Τζασμίν Παολίνι (Ιταλία) 4.806 (-1)

6. Ζενγκ Κινγουέν (Κίνα) 4.803 (-1)

7. Μίρα Αντρέεβα (Ρωσία) 4.743

8. Μάντισον Κις (ΗΠΑ) 4.484 (-2)

9. Πάουλα Μπαντόσα (Ισπανία) 3.684

10. Εμα Ναβάρο (ΗΠΑ) 3.610

77. Μαρία Σάκκαρη (Ελλάδα) 854 (+8)

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Αθλητικά
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Αθλητικά: Περισσότερα άρθρα