Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Η… τελευταία μεγάλη κόντρα του Στίβεν Τζέραρντ (VIDEO)

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Τη θέση του βασικού δεν την έχει πια… “Κάπτεν” στη συνείδηση όλων παραμένει όμως. Ακόμη και σ’ αυτή των μεγάλων αντιπάλων της ομάδας του, παρόλο που γνωρίζουν ότι σύντομα αποχωρεί από το “κόκκινο” λιμάνι. Ο Στίβεν Τζέραρντ είναι προσωπικότητα τόσο συνυφασμένη με τη Λίβερπουλ που για τους οπαδούς της Μάντσεστερ Γ. θα αποτελεί πάντα στόχο για πικάρισμα…

Αύριο, η Λίβερπουλ αντιμετωπίζει τη Γιουνάιτεντ στο “Ανφιλντ” και αποτελεί ερωτηματικό αν θ’ αγωνιστεί στο παιχνίδι ο μεγάλος αρχηγός των “κόκκινων”. Αν παίξει αυτό θα είναι το τελευταίο του παιχνίδι με αντίπαλο την ομάδα του Μάντσεστερ, καθώς πρόκειται να… αποδημήσει πέρα από τον Ατλαντικό για το πρωτάθλημα των Ηνωμένων Πολιτειών και τους Λος Αντζελες Γκάλαξι.

Ο 34χρονος αμυντικός χαφ έχει υπογράψει συμβόλαιο 18 μηνών με τον σύλλογο από την Αμερική και οι απολαβές του θα φθάσουν τα εννέα εκατομμύρια δολάρια. Το ντεμπούτο του στο αμερικανικό πρωτάθλημα αναμένεται να γίνει τον Ιούλιο.

Η φανέλα του με την επόμενη ομάδα του κάνει ήδη θραύση… Οι Γκάλαξι δεν περίμεναν έως το καλοκαίρι και την επίσημη παρουσίασή του, προκειμένου να τη διαθέσουν προς πώληση. Την παρουσίασαν με βίντεο και αμέσως μπήκαν οι υποψήφιοι αγοραστές σε λίστα αναμονής… Προκάλεσε χαμό η φανέλα με το όνομα Τζέραρντ και οι πρώτες παραγγελίες αφήνουν την εντύπωση ότι θα δημιουργηθεί ρεκόρ πωλήσεων. Η τιμή της φθάνει τα 175 δολάρια!

“Εχω φανέλα της Γιουνάιτεντ”

Πάντως, με αφορμή το γεγονός ότι το ντέρμπι της Γιουνάιτεντ με τη Λίβερπουλ είναι αύριο, μια άλλη φανέλα έχει ξεχωριστή βαρύτητα… Παίζει το ρόλο της αυτή των Γκάλαξι, καθώς σηματοδοτεί την τελευταία παρουσία του εμβληματικού αρχηγού των “κόκκινων” στο “φλογερό” ματς της Πρέμιερ Λιγκ, αλλά μια άλλη που κατείχε πιτσιρικάς έδωσε “τροφή” για πολλά σχόλια.

Βέβαια, η επεξήγησή του γι’ αυτή τη φανέλα είναι αρκετή για να αποκλείσει τις εικασίες: “Μέχρι την ηλικία των οκτώ ετών θα μπορούσα να υποστηρίζω οποιαδήποτε ομάδα. Είχα φανέλες της Τότεναμ, της Μπαρτσελόνα, της Ρεάλ Μαδρίτης, της Νόριτς μέχρι και της… Γιουνάιτεντ. Μάλιστα, στην οικογένεια είχαμε μερικούς υποστηρικτές της Έβερτον που ήθελαν να με κάνουν να την υποστηρίζω. Ωστόσο, όταν μεγάλωσα και άρχισα να καταλαβαίνω για το ποδόσφαιρο και τις ιστορίες που μου έλεγαν για τη Λίβερπουλ ο αδερφός μου και ο πατέρας μου, τότε δεν χρειάστηκε κάτι άλλο”, είπε ο μεγαλωμένος στον Ironside Road, γεγονός που βοήθησε να ενισχυθεί κι άλλο ο μύθος του γύρω από την ομάδα του.

Αγαπούν να τον μισούν

Οι οπαδοί της Γιουνάιτεντ αγαπούν να ενοχλούν τον Στίβεν Τζέραρντ… Αυτό έκαναν με δεκάδες τρόπους πέρυσι όταν αυτός γλίστρησε στο ματς με την Τσέλσι και επέτρεψε στον Ντεμπά Μπα να σκοράρει στο “Ανφιλντ”. Η Λίβερπουλ ήλπιζε ακόμη και στο πρωτάθλημα και η άτυχη στιγμή του αρχηγού της ήταν… βούτυρο στο ψωμί όσων ήθελαν να τον πειράξουν. Φυσικά και δεν περιόρισε τις αντιδράσεις τους το γεγονός ότι ήταν αρχηγός της πολυαγαπημένης τους Εθνικής Αγγλίας.

Οι οπαδοί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έφτιαξαν πανό, μέχρι και t-shirts για να τον πικάρουν. Το ίδιο έκανε πριν από λίγες ημέρες ένας ακόμη φίλαθλος των “κόκκινων διαβόλων” με αφορμή το αυριανό μεγάλο ντέρμπι των δύο ομάδων και το γεγονός ότι ο άσος της Λίβερπουλ αποχαιρετά την Πρέμιερ Λιγκ. Έφτιαξε ένα μπλουζάκι πάνω στο οποίο γράφει ένα μήνυμα για τον Τζέραρντ: “Δεν θα πάρεις πρωτάθλημα ποτέ!”.

Πηγή: Espresso

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε