Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Κατέθεσε ο Ματιέ Βαλμπουενά για το sex tape: «Ένιωσα ότι κινδυνεύω, δεν σκέφτηκα να δώσω τα χρήματα»

Κατέθεσε ο Ματιέ Βαλμπουενά για το sex tape: «Ένιωσα ότι κινδυνεύω, δεν σκέφτηκα να δώσω τα χρήματα»
Reuters

Ο Ματιέ Βαλμπουενά βρέθηκε στο Παρίσι και κατέθεσε στη δίκη για την υπόθεση εκβιασμού του -με βίντεο “ροζ” περιεχομένου- από τον Καρίμ Μπενζεμά και… εξομολογήθηκε ότι ανησύχησε για τις επιπτώσεις που μπορεί να είχε η συγκεκριμένη… διαρροή στην καριέρα του, χωρίς όμως να προχωρήσει σε πληρωμή χρημάτων.

Η δίκη με κατηγορούμενο τον Καρίμ Μπενζεμά (σ.σ. στο Παρίσι βρέθηκαν οι δικηγόροι του) για τον εκβιασμό του Ματιέ Βαλμπουενά -το 2015- με το περίφημο sex tape ξεκίνησε την Τετάρτη (20.10.2021) και η ακροαματική διαδικασία να αναμένεται να κρατήσει τρεις ημέρες.

«Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν μπλόφα. Μετά κατάλαβα ότι έλεγαν αλήθεια. Δεν σκέφτηκα ποτέ να δώσω τα χρήματα για να μη βγει στη δημοσιότητα το βίντεο. Από την πρώτη φορά που με πήραν τηλέφωνο, επικοινώνησα με τις αρχές για να κάνω καταγγελία. Ένιωσα ότι κινδυνεύω. To ποδόσφαιρο είναι η ζωή μου. Ήξερα ότι αν γινόταν γνωστό το βίντεο θα ήταν δύσκολα τα πράγματα στην εθνική ομάδα της Γαλλίας. Το είδαμε και με όσα ακολούθησαν. Ένιωσα ότι κινδυνεύω και το ένστικτό μου με οδήγησε να υποβάλω καταγγελία» είπε ο Βαλμπουενά. «Ήταν ο Τζιμπρίλ Σισέ αυτός που με ενημέρωσε για την ύπαρξη του βίντεο» ανέφερε, επίσης.

Μετά τον Βαλμπουενά κατέθεσε ένας εκ των κατηγορουμένων για τον εκβιασμό, Γιουνές Χουάς. Ανέφερε ότι όντως επικοινώνησε με τον Βαλμπουενά μόνο για να τον ενημερώσει για την ύπαρξη του βίντεο και να του… συστήσει να είναι προσεκτικός. Συμπλήρωσε ότι ουδέποτε ζήτησε χρήματα για να μην βγει το βίντεο στη δημοσιότητα. «Με κάλεσε τον Μάιο του 2015 ο Ζουαουί (έτερος κατηγορούμενος) και μου είπε ότι έχει βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου ενός παίκτη της εθνικής ομάδας της Γαλλίας. Μου είπε ότι ήταν ο Ολιβιέ Ζιρού. Μερικές εβδομάδες αργότερα μου είπε πως ήταν του Βαλμπουενά».

O πρόεδρος παρενέβη και ρώτησε τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο: «Για ποιο λόγο μπλεχτήκατε ενώ δεν γνωρίζατε καν τον κύριο Βαλμπουενά; Σταματήστε να προσπαθείτε να μας κάνετε να πιστέψουμε ότι είσαστε η μητέρα Τερέζα. Και τον ενημερώσατε χωρίς να θέλετε κάτι ως αντάλλαγμα».

Σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε ένας εκ των κατηγορουμένων «πολλοί παίκτες της εθνικής ομάδας της Γαλλίας είδαν το video, αλλά δεν υπήρξε κανένας εκβιασμός».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις