Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Λειψία – Άιντραχτ Φρανκφούρτης 2-0: Σήκωσε για δεύτερη σερί χρονιά το Κύπελλο Γερμανίας

Λειψία – Άιντραχτ Φρανκφούρτης 2-0: Σήκωσε για δεύτερη σερί χρονιά το Κύπελλο Γερμανίας
Reuters

Η Γερμανία έριξε… αυλαία στην ποδοσφαιρική της σεζόν, με την Λειψία να σηκώνει για δεύτερη σερί χρονιά του Κύπελλο. Οι “ταύροι” έκαναν το repeat, επικρατώντας με 2-0 της Άιντραχτ Φρανκφούρτης, στον τελικό της διοργάνωσης.

Έκανε το back to back. Η Λειψία κέρδισε με 2-0 την Άιντραχτ Φρανκφούρτης και στέφθηκε για δεύτερη φορά -στην 14χρονη ιστορία της- Κυπελλούχος Γερμανίας.

Στο «Ολιμπιαστάντιον» του Βερολίνου η ομάδα του Μάρκο Ρόζε κατάφερε με το γκολ του Ενκουνκού στο 71′ και αυτό του Σομποσλάι στο 85΄ να σηκώσει το τρόπαιο (πέρυσι το πέτυχε στη διαδικασία των πέναλτι απέναντι στην Φράιμπουργκ).

Η κατάκτηση του DFB-Pokal ήταν το ιδανικότερο κλείσιμο της σεζόν για τους «Ταύρους», που η νέα χρονιά θα τους βρει στους ομίλους του Champions League. Μετά τη σημερινή εξέλιξη το «εισιτήριο» για τους ομίλους του Europa League παίρνει η Λεβερκούζεν, ενώ η ομάδα της Φρανκφούρτης θα συμμετάσχει στα play off του Europa Conference League, όπου θα διεκδικήσει την πρόκρισή της στους ομίλους της διοργάνωσης.

Η Άϊντραχτ Φρανκφούρτης στην 9η παρουσία της σε τελικό Κυπέλλου δεν κατάφερε να πάρει το 6ο της τρόπαιο και πρώτο μετά το 2018 και το 3-1 επί της Μπάγερν Μονάχου.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις