Τετάρτη, 8 Μαΐ
20oC Αθήνα

Μάικλ Τζόρνταν: Φανέλα που φόρεσε στους τελευταίους του τελικούς ΝΒΑ πωλήθηκε για αστρονομικό ποσό

Μάικλ Τζόρνταν: Φανέλα που φόρεσε στους τελευταίους του τελικούς ΝΒΑ πωλήθηκε για αστρονομικό ποσό
Intime.gr

Οι λάτρεις του Μάικλ Τζόρνταν δεν ξεχνούν τον «Αέρινο». Πολλά είναι τα αντικείμενα που αφορούν τον G.O.A.T. του παγκόσμιου αθλητισμού και βγαίνουν σε δημοπρασίες, συγκεντρώνοντας απίστευτα ποσά

Θαυμαστής του Μάικλ Τζόρνταν αγόρασε -μέσω δημοπρασίας- την φανέλα που φορούσε ο ηγέτης των Σικάγο Μπουλς στο Game 1 των τελικών του NBA το 1998 κόντρα στους Γιούτα Τζαζ, βάζοντας… βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Το ποσό που δόθηκε για τη φανέλα που φορέθηκε μέσα στην Γιούτα αποτελεί ρεκόρ για δημοπρασία τέτοιου είδους, αφού ο θαυμαστής του Μάικλ Τζόρνταν, κατέβαλε το αστρονομικό ποσό των 10,1 εκ. δολαρίων!

Η περίφημη κόκκινη φανέλα με τον αριθμό 23 των Σικάγο Μπουλς, κατέρριψε το προηγούμενο ρεκόρ, που… κατείχε μια φανέλα του Ντιέγκο Μαραντόνα, που βρήκε νέο κάτοχο, έναντι 9,3 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Ο Οίκος Sotheby’s, που ανήκει στον γαλλο-ισραηλινό μεγιστάνα των τηλεπικοινωνιών Πάτρικ Ντράχι, έθεσε επί οκταήμερο σε δημοπρασία την φανέλα του -σήμερα 59χρονου- Τζόρνταν και οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για αγορά έναντι 3-5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι τον Οκτώβριο του 2021, ο Οίκος Sotheby’s πούλησε ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια, τα Nike Air Ships, που φορούσε ο Τζόρνταν το 1984-85, έναντι 1,472 εκατομμυρίων δολαρίων, σημειώνοντας ρεκόρ δημοπρασίας για παπούτσια που φορέθηκαν σε αγώνες.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις