Αθλητικά

Με Μίλος στους “8”, Τσιμπόνα – ΟΣΦΠ 94-97

Ο Ολυμπιακός αν και δυσκολεύτηκε κατάφερε να επικρατήσει της Τσιμπόνα και πλέον βρίσκεται με το ένα πόδι στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκας.

Οι ερυθρόλευκοι έκαναν το απόλυτο στη φάση των “16” της Ευρωλίγκας και μόνο αν αυτοκτονήσουν θα χάσουν την πρώτη θέση και το πλεονέκτημα έδρας.

Οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη ξεκίνησαν νωθρά, επηρεασμένοι από τη νίκη τους στον τελικό του κυπέλλου, και βρέθηκαν να χάνουν ακόμη και με 8 πόντους στις αρχές της δεύτερης περιόδου.

Σε εκείνο το σημείο οι φωνές του Γιαννάκη έπιασαν τόπο, η άμυνα έσφιξε και με ένα 11-0 ο Ολυμπιακός πέρασε μπροστά στο σκορ.

Στην τρίτη περίοδο αποφάσισε να αναλάβει δράση ο Τεόντοσιτς. Με συνεχόμενα τρίποντα έδωσε αέρα 7 πόντων στην ομάδα του.

Οι ερυθρόλευκοι δεν έχασαν την πρωτοπορία στο σκορ μέχρι το τέλος, όμως αυτό που σίγουρα ανησύχησε τον Γιαννάκη ήταν τα λάθη των παικτών του στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα.

Η Τσιμπόνα με τον Γκόρντον να ευστοχεί από παντού διεκδίκησε στα ίσια το ματς αλλά δεν μπόρεσε να το πάρει.

Ο Ολυμπιακός πλέον χρειάζεται μία νίκη στα δύο επόμενα ματς για να εξασφαλίσει την πρώτη θέση.

Η Πρόκομ επικράτησε με 88-81 της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και έχει τον πρώτο λόγο για να κατακτήσει τη δεύτερη θέση του ομίλου της, ο οποίος διασταυρώνεται με αυτόν του Ολυμπιακού.    

Δεκάλεπτα: 25-18, 45-43, 65-70, 94-97

Τσιμπόνα: Γκόρντον 32, Μπογκντάνοβιτς 11, Ραντόσεβιτς 7, Άντριτς 11, Μπάγκαριτς 2, Ούντριχ 11, Τόμας 20, Ζούμπτσιτς

Ολυμπιακός: Παπαλουκάς 9 (2), Πεν 5 (1), Τσίλντρες 14 (1), Βούισιτς 4, Μπουρούσης 7, Χαλπερίν 6 (1), Κλέιζα 20, Μαυροκεφαλίδης 10, Τεόντοσιτς 22 (5), Σχορτσανίτης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Αθλητικά
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Αθλητικά: Περισσότερα άρθρα