Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

NBA: “Μπαμ” με το… καλημέρα! Οι Σπερς ταπείνωσαν τους Γουόριορς [vids]

ΦΩΤΟ ΑΠΕ
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς ξεκίνησαν… στραβοπατώντας τη νέα σεζόν στο ΝΒΑ. Την περασμένη σεζόν ξεκίνησαν κάνοντας ρεκόρ 24 νικών στην σειρά, χάνοντας για πρώτη φορά στις 12 Δεκεμβρίου.

Στην «Oracle Arena», όπου ήταν αήττητοι για 430 ημέρες στην κανονική περίοδο, η πρώτη απώλεια ήρθε την 1η Απριλίου! Τελικά μετά από 73 νίκες, έφτασαν στα πλέι-οφ, χάνοντας με 3-1 από την παρέα του ΛεΜπρον Τζέιμς. Το καλοκαίρι έφθασε στο Οκλαντ και ο Κέβιν Ντουράν.

Κι όμως ξεκίνησαν το πρωτάθλημα με ανεξήγητη ήττα (100-129) από τους εξαιρετικούς Σαν Αντονιο Σπερς. Ο Καουάι Λέοναρντ σημείωσε 35 πόντους, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ αλλά και 5 εντυπωσιακά κλεψίματα, οδηγώντας τους Σπερς σε μια μεγάλη νίκη. Από κοντά και ο ΛαΜάρκους Όλντριτζ, με 26 πόντους και 14 ριμπάουντ, ενώ ο Τζόναθον Σίμονς ήρθε από τον πάγκο σκοράροντας 20 πόντους και μοιράζοντας 3 ασίστ. Πρώτος σκόρερ για την ομάδα του Σαν Φρανσίσκο ήταν ο Κέβιν Ντουράντ με 27 πόντους και 4 ασίστ, ενώ Στεφ Κάρι είχε 26 πόντους και 4 ασίστ, με 3 στα 10 τρίποντα. Δέκα οκτώ πόντους πέτυχε ο Γκριν, που είχε και 12 ριμπάουντ.

Στο μεταξύ, οι πρωταθλητές Καβαλίερς έδωσαν το πρώτο σόου της περιόδου, νικώντας με 29 πόντους διαφορά (115-88) τους Νικς της Νέας Υόρκης. Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, έκανε triple-double με 19 πόντους, 14 ασίστ και 11 ριμπάουντ, ενώ πρώτος σκόρερ ήταν ο Ίρβινγκ με 29 πόντους. Για τους ηττημένους, πρώτος σκόρερ ήταν ο Καρμέλο Άντονι με 19 πόντους και ακολούθησαν οι Ρόουζ, Πορζίκινς με 17 και 16 αντίστοιχα.

Με το σωστό πόδι, ξεκίνησαν και οι Μπλέιζερς από το Πόρτλαντ, την διαδρομή τους στο ΝΒΑ, επικρατώντας των Τζαζ με 113-104. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Ντάμιαν Λίλαρντ, που πέτυχε 39 πόντους, πήρε 9 ριμπάουντ και μοίρασε 6 ασίστ. Είκοσι πέντε πόντους σημείωσε ο Σέι Τζι ΜακΚόλουμ που μοίρασε και 3 ασίστ. Για τους Τζαζ ο Τζο Τζόνσον σημείωσε με 29 πόντους και ο Ρόντνεϊ Χουντ 26.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε