Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Νίκολα Μιλουτίνοφ: «Είμαι Έλληνας σε ένα ποσοστό, έχω και την ελληνική προφορά στα αγγλικά»

Νίκολα Μιλουτίνοφ: «Είμαι Έλληνας σε ένα ποσοστό, έχω και την ελληνική προφορά στα αγγλικά»
ΦΩΤΟ Intime

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ αγωνίζεται την τελευταία διετία στη Ρωσία με τη φανέλα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αλλά έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στην Ελλάδα, ως παίκτης του Ολυμπιακού.

Ο Σέρβος σέντερ ήρθε στη χώρα μας λίγο μετά τα 20 χρόνια του για λογαριασμό των Πειραιωτών και πέρασε μία πενταετία στο ΣΕΦ, κάνοντας παρέα με τους Έλληνες παίκτες των “ερυθρόλευκων”. Ως εκ τούτου, θεωρεί τον εαυτό του… συμπατριώτη μας, όπως δήλωσε και ο ίδιος σε συνέντευξή του στο εξωτερικό.

Οι δηλώσεις του Μιλουτίνοφ

«Ναι πιστεύω ότι σ’ ένα ποσοστό είμαι Έλληνας. Πέντε χρόνια έμενα μόνος μου. Στην αρχή ήταν δύσκολα αλλά στη συνέχεια συνήθισα. Περνούσα τον περισσότερο χρόνο με τους Έλληνες και με βοήθησαν πάρα πολύ. Οπότε μπήκα στην κοινωνία τους και έγινα μέλος τους. Πιθανόν να έχω υιοθετήσει και την ελληνική προφορά στα αγγλικά μου».

Για το πως κατέληξε να παίζει μπάσκετ: «Οι γονείς μου στην αρχή με έστειλαν στον κολυμβητήριο γιατί ήθελαν να ασχοληθώ μ’ ένα άθλημα. Όταν ήμουν επτά χρονών γλίστρησα στην άκρη της πισίνας και έσπασε το σαγόνι μου. Και αποφάσισα να σταματήσω. Όμως ο πατέρας μου με ρώτησε αν θέλω να παίξω μπάσκετ μετά την επιστροφή μου. Τότε βρήκαμε μία σχολή μπάσκετ για αρχάριους και κάπως έτσι ξεκίνησα».

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις