Ο Φερνάντο Βαρέλα αποφάσισε να αποσυρθεί από τη δράση σε ηλικία 38 ετών.
Τέλος στην ποδοσφαιρική του καριέρα έβαλε ο Φερνάντο Βαρέλα. Ο πρώην αμυντικός του ΠΑΟΚ έριξε τίτλους τέλους και ανακοίνωσε την απόφασή του με ένα συγκινητικό βίντεο στα social media.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο Φερνάντο Βαρέλα αγωνίστηκε σε 214 παιχνίδια, κερδίζοντας 1 πρωτάθλημα και 4 κύπελλα Ελλάδας με τη φανέλα του Δικεφάλου του Βορρά.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
“Ευχαριστώ, ποδόσφαιρο… Με ένα μείγμα ευγνωμοσύνης και νοσταλγίας αποχαιρετώ σήμερα αυτή τη σκηνή που μου έδωσε τόσα πολλά: τα γήπεδα. Για χρόνια, αυτό ήταν το δεύτερο σπίτι μου, το μέρος όπου τα όνειρα έπαιρναν μορφή, όπου οι χαρές μοιράζονταν και όπου οι ήττες μας δίδασκαν τα πιο πολύτιμα μαθήματα.
Κάθε γωνιά αυτού του γηπέδου κρατά μια ανάμνηση: τη μυρωδιά του χόρτου, τον ήχο της μπάλας που κυλά, την κραυγή της κερκίδας, τις αγκαλιές μετά από ένα γκολ, τη ματαίωση ενός λάθους και τη σιδερένια ενότητα με τους συμπαίκτες μου. Εδώ ίδρωσα, πάλεψα, χαμογέλασα και έκλαψα.
Περισσότερο από ένα άθλημα, το ποδόσφαιρο ήταν ένα πάθος που με διαμόρφωσε, με προκάλεσε και με έκανε να ωριμάσω ως άνθρωπος.Θέλω να εκφράσω την ειλικρινή μου ευγνωμοσύνη σε όλους όσους ήταν μέρος αυτής της απίστευτης διαδρομής: στους συμπαίκτες μου, για κάθε πάσα, κάθε απόκρουση και κάθε στιγμή που μοιραστήκαμε εντός κι εκτός γηπέδου· στους προπονητές, που με καθοδήγησαν, πίστεψαν σε μένα και με βοήθησαν να ξεπεράσω τα όριά μου· στη διοίκηση, για τη στήριξη και την εμπιστοσύνη· και φυσικά στους φιλάθλους, που με το άνευ όρων πάθος τους ήταν πάντα ο 12ος παίκτης μας, εμπνέοντάς μας να δίνουμε το καλύτερο.
Σήμερα κρεμώ τα παπούτσια, αλλά η φλόγα του ποδοσφαίρου παραμένει αναμμένη στην καρδιά μου. Αυτό δεν είναι ένας αποχαιρετισμός, αλλά ένα εις το επανιδείν. Οι αναμνήσεις θα μείνουν για πάντα, και ο δεσμός με αυτό το άθλημα που τόσο αγαπώ θα παραμείνει.”
“Ευχαριστώ, ποδόσφαιρο. Ευχαριστώ, γήπεδα. Ήμουν ευτυχισμένος εδώ. Ευχαριστώ, οικογένεια.”, ήταν το αποχαιρετιστήριο μήνυμα του Βαρέλα.