Τρένο δίχως φρένο ο Παναθηναϊκός στην Euroleague. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν πανηγύρισε την τέταρτη σερί νίκη της στη διοργάνωση, διαλύοντας την Παρτίζαν με 91-69 στο Telekom Center για την 13η αγωνιστική.
Κέντρικ Ναν και Κώστας Σλούκας οδήγησαν εκ του ασφαλούς τον Παναθηναϊκό στον περίπατο επί της Παρτίζαν, ανεβάζοντας τους πράσινους στην κορυφή της κατάταξης της Euroleague με ρεκόρ 9-4. Το τριφύλλι εκμεταλλεύτηκε την ήττα της Χάποελ Τελ Αβίβ από τη Ρεάλ και την έπιασε στην πρώτη θέση της κατάταξης.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Από την πλευρά της, η Παρτίζαν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ήταν τραγική στο δεύτερο ημίχρονο και υποχώρησε στο 4-9, ούσα πολύ μακριά από τις θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ της Euroleague.
Ο Κέντρικ Ναν ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα, πραγματοποιώντας την ίσως καλύτερη φετινή εμφάνισή του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού στην Euroleague. Ο Αμερικανός γκαρντ μέτρησε 26 πόντους, 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ, συγκεντρώνοντας 39 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.
Άξιος συμπαραστάτης του ήταν ο Κώστας Σλούκας με 7 πόντους, 10 ασίστ, 3 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα, ενώ ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ είχε 8 πόντους και 15 ριμπάουντ!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Από πλευράς ηττημένων, διασώθηκε ο Στέρλινγκ Μπράουν, ο οποίος έβαλε στο ξεκίνημα 16 πόντους και στη συνέχεια εξαφανίστηκε από την πράσινη άμυνα.
Όσον αφορά την εξέλιξη του αγώνα, ο Παναθηναϊκός έδωσε κλασικά δικαιώματα στην αντίπαλη ομάδα στο πρώτο δεκάλεπτο στο Telekom Center, με την Παρτίζαν να σημειώνει 31 πόντους!
Στη συνέχεια, οι πράσινοι αποφάσισαν να παίξουν άμυνα, εξαφανίζοντας τους Σέρβους από το παρκέ. Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έβαλε 31 πόντους στην πρώτη περίοδο και 39 στις υπόλοιπες τρεις μαζί!
Το απίθανο της υπόθεσης είναι το σερί 25-0 (!) που έτρεξε ο Παναθηναϊκός στο τρίτο δεκάλεπτο, μετατρέποντας το 52-50 σε 77-50 μέσα σε μια περίοδο.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 27-31, 48-44, 73-50, 91-69.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αταμάν): Σορτς 5 (1), Καλαϊτζάκης, Σλούκας 7 (1/2 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 10 ασίστ, 2 κλεψίματα, 1 λάθος), Ρογκαβόπουλος 13 (1/3 τρίποντα, 4 ριμπάουντ), Σαμοντούροβ 3, Γκραντ 8 (4 ασίστ), Κουζέλογλου (1 ασίστ), Ναν 26 (4/5 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 9/12 βολές), Φαρίντ 12 (7 ριμπάουντ, 2 λάθη), Γκριγκόνις, Ερνανγκόμεθ 8 (0/3 τρίποντα, 15 ριμπάουντ) , Μήτογλου 9 (1/3 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ)
ΠΑΡΤΙΖΑΝ (Ομπράντοβιτς): Μίλτον 9 (5 ασίστ), Μούρινεν, Ουάσινγκτον 8 (0/3 τρίποντα), Οσετκόφσκι 4, Μαρίνκοβιτς 4, Ποκουσέβσκι 4 (0/3 τρίποντα), Μπράουν 16 (3/6 τρίποντα), Μπόνγκα 6 (4 ριμπάουντ), Πάρκερ 7 (1/5 τρίποντα), Φερνάντο 9, Καλάθης, Τζόουνς 2 (3 λάθη)
Τα ομαδικά στατιστικά του Παναθηναϊκού: 27/43 δίποντα, 7/19 τρίποντα, 16/24 βολές, 44 ριμπάουντ (31 αμυντικά – 13 επιθετικά), 25 ασίστ, 5 κλεψίματα, 12 λάθη, 2 μπλοκ.
Τα ομαδικά στατιστικά της Παρτίζαν: 21/38 δίποντα, 4/24 τρίποντα, 15/16 βολές, 22 ριμπάουντ (18 αμυντικά – 4 επιθετικά), 14 ασίστ, 6 κλεψίματα, 7 λάθη, 2 μπλοκ.