Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

ΠΑΟΚ: Εξασφάλισε Europa League και μίνιμουμ 8 εκατ.!

ΠΑΟΚ: Εξασφάλισε Europa League και μίνιμουμ 8 εκατ.!
Intime

Ο ΠΑΟΚ πέρασε το “εμπόδιο” της Μπεσίκτας, κάτι που του εξασφάλισε την Ευρωπαϊκή του παρουσία στη σεζόν, αλλά και σημαντική οικονομική “ένεση” που θα τον βοηθήσει να… χαλαρώσει τη θηλιά του FFP.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Χρήστο Τζόλη, ο ΠΑΟΚ υπέταξε την Μπεσίκτας με 3-1 και προκρίθηκε στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League. Επίτευγμα που του εξασφαλίζει, -εφόσον δεν προχωρήσει περισσότερο στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση- θέση τους ομίλους του Europa League.

ΠΑΟΚ – Μπεσίκτας: Τους “εκτέλεσε” με Τζόλη! “Δαιμονισμένη” ευρωπαϊκή πρόκριση

Ο “δικέφαλος του Βορρά” θα βρεθεί στους αδύναμους των μη-πρωταθλητών του 3ου προκριματικού γύρου, στην κλήρωση που θα διεξαχθεί στις 31 Αυγούστου.

Παράλληλα, ο ΠΑΟΚ πήρε μεγάλη οικονομική ανάσα, αφού εξασφάλισε έσοδα που θα του επιτρέψουν να προγραμματίσει πολύ πιο εύκολα τις επόμενες μετεγγραφικές του κινήσεις και παράλληλα να… χαλαρώσει τη θηλιά του FFP.

Οι Θεσσαλονικείς εξασφάλισαν 2.920.000 ευρώ από την είσοδο στο Europa League, ενώ 2.777.130 ευρώ τους αναλογούν από το coefficient payment για τους ομίλους της συγκεκριμένης διοργάνωσης. Σε αυτά τα χρήματα μπορούν να προστεθούν και περίπου 2.000.000 ευρώ από το market pool.

Το οικονομικό όφελος θα είναι ακόμη μεγαλύτερο, αν ο ΠΑΟΚ κερδίσει μία θέση στα play off του Champions League, αφού θα βάλει στους λογαριασμούς του 5.000.000 ευρώ. Αν μάλιστα καταφέρει να προκριθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης τότε θα έχει εξασφαλίσει ένα ποσό γύρω στα 12.000.000 ευρώ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις