Δευτέρα, 6 Μαΐ
22oC Αθήνα

Παρί Σεν Ζερμέν – Μαρσέιγ 4-0 στο ντέρμπι της Ligue 1

Παρί Σεν Ζερμέν – Μαρσέιγ 4-0 στο ντέρμπι της Ligue 1
Reuters

Η Παρι Σεν Ζερμέν επέστρεψε στα νικηφορα αποτελέσματα στη Ligue 1, επικρατώνας εντός έδρας της Μαρσέιγ στο ντέρμπι με 4-0, αφήνοντας τους Φωκαείς στην εσωστρέφεια. Έγινε αναγκαστική αλλαγή ο Εμπαπέ.

Την επαφή της με την κορυφή στο βαθμολογικό πίνακα της Ligue 1 κράτησε σταθερή η Παρί Σεν Ζεμέν, νικώντας με 4-0 εντός έδρας στο κλασικό ντέρμπι του γαλλικού πρωταθλήματος. Στο -2 από την πρωτοπόρο, Μπρεστ, παρέμειναν οι πρωταθλητές Γαλλίας.

Η αντίπαλος της ΑΕΚ στο Europa League με τον υπηρεσιακό, Ζακ Αμπαρδονάδο στον πάγκο της, δεν μπόρεσε να φανεί ανταγωνιστική στην έδρα της Παρί Σεν Ζερμέν και να ξεφύγει απ’ την αγωνιστική και διοικητική κρίση στην οποία έχει περιέλθει. Ο Χακίμι στο 8′ κι ο Κολό Μουανί στο 37′ «καθάρισαν» από το πρώτο ημίχρονο τη νίκη των πρωτευουσιάνων.

Για να έρθει στο δεύτερο 45λεπτο, ο… αντικαταστάτης του Μπαπέ, Γκονσάλο Ράμος και να προσθέσει άλλα δύο γκολ (47′, 89′) κάνοντας ακόμη πιο… εφιαλτική τη βραδιά για τη Μαρσέιγ.

Αμαφέτουμε, ότι ο τραυματισμός του Κιλιάν Μπαπέ στον αριστερό αστράγαλο (αντικαταστάθηκε στο 31′), ήταν η μοναδική «σκιά» στη θριαμβευτική νίκη της Παρί Σεν Ζερμέν

Ο 24χρονος σούπερ σταρ των πρωταθλητών Γαλλίας, δέχθηκε ένα μαρκάρισμα απ’ τον Λεονάρντο Μπαλέρντι στο 7ο λεπτό, με αποτέλεσμα να υποστεί ελαφρύ διάστρεμμα στον αριστερό αστράγαλο.

Μετά τις πρώτες βοήθειες συνέχισε για λίγο στον αγώνα, για να δεχθεί ξανά τις περιποιήσεις του ιατρικού τιμ της Παρί στο 17′ («έδεσε» το πόδι του με επίδεσμο) και να αντικατασταθεί οριστικά απ’ τον Γκονσάλο Ράμος (31′), ο οποίος τον αντικατέστησε επάξια.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις