Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Πελέ: Ήμουν καλύτερος του Μέσι!

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Στις 23 Οκτωβρίου ο Πελέ έκλεισε τα 74 του χρόνια… Ακόμη δεν μοιάζει διατεθειμένος να παραχωρήσει ο ίδιος τον τίτλο του κορυφαίου ποδοσφαιριστή σε κάποιον άλλο. Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι είναι καλύτερος του Μέσι κι ότι ο Αργεντίνος ποδοσφαιριστής είναι ανώτερος του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Για τον άσο της Μπάρτσελόνα τόνισε στην Daily Mail ότι “βοηθάει με τις ασίστ του” αλλά πρόσθεσε ότι αυτός ήταν καλύτερος στον αέρα κι ότι μπορούσε να σουτάρω και με τα δύο πόδια.

Ολα αυτά τα είπε με αφορμή την παρουσία του στην Αγγλία για το μεγάλο ντέρμπι Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

«Δεν έχω δει ποτέ τον εαυτό μου να παίζει, αλλά νομίζω ότι ήμουν ο καλύτερος. Οι δύο καλύτεροι παίκτες αυτή τη στιγμή είναι προφανώς οι Ρονάλντο και Μέσι. Ποιος είναι ο καλύτερος; Ο Μέσι είναι ο κορυφαίος των τελευταίων δέκα ετών. Είναι τρομερό να παίζεις στο ίδιο υψηλό επίπεδο δέκα χρόνια. Δεν παίζει ποτέ άσχημα και είναι πολύ ήσυχος. Ο Ρονάλντο είναι στράικερ που σκοράρει, όμως ο Μέσι το κάνει και αυτό αλλά και βοηθάει και με ασίστ. Σε σύγκριση με τον Μέσι, εγώ ήμουν καλύτερος στο ψηλό παιχνίδι και σούταρα και με τα δύο πόδια», είπε ο Πελέ.

Για τον αποκλεισμό των αγγλικών ομάδων από τις φετινές ευρωπαϊκές διοργανώσεις τόνισε:
«Δεν νομίζω ότι κάτι είναι στραβό, είναι απλά ανεξήγητο. Για παράδειγμα, η Βραζιλία έχει κερδίσει πέντε φορές το Μουντιάλ, αλλά δεν μπόρεσε να κερδίσει στις δύο διοργανώσεις που φιλοξένησε. Μερικά πράγματα δεν μπορείς να τα εξηγήσεις. Θυμάμαι έβλεπα το Μουντιάλ του 1950 με τον πατέρα μου και χάσαμε στον τελικό του ”Μαρακανά”. Του είπα ”τι έγινε” και μου είπε κλαίγοντας ”η Βραζιλία έχασε”. Τώρα έχουμε πέντε Παγκόσμια Κύπελλα και εγώ ήμουν αρκετά τυχερός για να κατακτήσω τρία. Όμως στο τελευταίο Μουντιάλ στη Βραζιλία χάσαμε. Το ίδιο συμβαίνει και στο ποδόσφαιρο της Αγγλίας. Έχει καλές ομάδες, καλούς παίκτες, αλλά δεν τους βλέπεις να παίζουν στο εξωτερικό και να κερδίζουν εμπειρίες. Αυτό είναι το μόνο που μπορώ να πω για την Αγγλία».

Για την απόφαση του Στίβεν Τζέραρντ να μετακομίσει την επόμενη σεζόν στις ΗΠΑ υποστήριξε:

«Μου αρέσει πολύ ο Τζέραρντ. Αν μπορούσα να επιλέξω μία ιδανική ενδεκάδα θα ήταν μέσα. Μπορεί πολλοί να μη θυμούνται, αλλά ο Μπεκενμπάουερ είχε παρόμοιο στιλ. Ο Τζέραρντ είναι ευφυής παίκτης. Δεν ξέρω πως νοιώθει, διάλεξε να πάει στο MLS όπως ο Κακά. Αν θέλεις να ξεκουραστείς και να αποσυρθείς, εκεί ο ανταγωνισμός είναι μικρότερος. Ίσως θέλει να ηρεμήσει λίγο. Όταν έπαιζα εγώ στις ΗΠΑ είχαμε τον Μπεκενμπάουερ, τον Μπεστ, τον Ζίκο και τον Κάρλος Αλμπέρτο. Ωστόσο ο κόσμος δεν συνειδητοποιεί πως το επίπεδο του ποδοσφαίρου στις ΗΠΑ είναι καλό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε