Πέμπτη, 2 Μαΐ
23oC Αθήνα

Ράφα Ναδάλ κατά Νόβακ Τζόκοβιτς: «Λυπάμαι για εκείνον, αλλά ήταν δική του απόφαση»

Ράφα Ναδάλ κατά Νόβακ Τζόκοβιτς: «Λυπάμαι για εκείνον, αλλά ήταν δική του απόφαση»
Reuters

Ο 35χρονος Ράφα Ναδάλ (νο 6 στην παγκόσμια κατάταξη του τένις) επέλεξε να εκφραστεί.. ανοικτά, σχετικά με τις τελευταίες απίστευτες εξελίξεις, που αφορούν το μπλοκάρισμα της παρουσίας του Νόβακ Τζόκοβιτς στην Αυστραλία και στο Australian Open.

Ο Ράφα Ναδάλ ρωτήθηκε για το “σήριαλ” των τελευταίων ωρών, με τη διαφαινόμενη απέλαση του Νόβακ Τζόκοβιτς από την Αυστραλία, μετά τη νίκη του επί του Ρικάρντας Μπεράνκις στη Μελβούρνη, στον δεύτερο γύρο του τουρνουά Melbourne Summer Set ATP 250. «Νομίζω ότι αν ήθελε, θα έπαιζε στο Australian Open χωρίς πρόβλημα», είπε αρχικά ο Ισπανός.

“Αυτό που συμβαίνει δεν είναι καλό για κανέναν. Δεν μπορώ να έχω καθαρή άποψη γιατί δεν ξέρω όλες τις λεπτομέρειες. Πήρε την απόφασή του και όλοι είναι ελεύθεροι να παίρνουν τις αποφάσεις τους. Υπάρχουν, όμως, κάποιες συνέπειες. Σίγουρα δεν μου αρέσει αυτή η κατάσταση. Κατά έναν τρόπο λυπάμαι για εκείνον. Ωστόσο, ήξερε τις συνθήκες εδώ και μήνες και πήρε την απόφασή του.

Φαίνεται να είναι μια πολύ δύσκολη υπόθεση αλλά στο τέλος της ημέρας το μόνο που μπορώ να ξέρω είναι ότι πολλές οικογένειες έχουν υποφέρει τα τελευταία δύο χρόνια από την πανδημία.

Είναι φυσιολογικό οι άνθρωποι εδώ στην Αυστραλία να είναι εκνευρισμένοι από την υπόθεση γιατί έχουν υποστεί αυστηρά lockdowns. Από την πλευρά μου, το μόνο που μπορώ να πω είναι πρέπει να ακούμε τους επιστήμονες και αν οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι πρέπει να εμβολιαστούμε, τότε πρέπει να εμβολιαστούμε. Πέρασα Covid. Έχω εμβολιαστεί με διπλή δόση. Αν το κάνεις αυτό, δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.

Αυτό είναι το μόνο ξεκάθαρο. Για τα υπόλοιπα, δεν μπορώ να εκφέρω άποψη γιατί δεν ξέρω όλες τις λεπτομέρειες. Το μόνο ξεκάθαρο για μένα είναι πως αν είσαι εμβολιασμένος, μπορείς να παίξεις στην Αυστραλία και οπουδήποτε και ο κόσμος έχει υποφέρει πολύ για να μην ακολουθείς αυτούς τους κανόνες” ανέφερε ο Ναδάλ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις