Ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε στη Media Day της Εθνικής Ελλάδας μπάσκετ στο ΟΑΚΑ για την προσπάθεια της γαλανόλευκης για διάκριση στο Eurobasket 2025.
Ο Βασίλης Σπανούλης θέλησε να κρατήσει χαμηλούς τόνους σχετικά με τους στόχους της Εθνικής Ελλάδας μπάσκετ στο φετινό Eurobasket 2025, ενώ απάντησε και σε ερώτηση που του έγινε για την απουσία του Γιώργου Παπαγιάννη και του Νίκου Ρογκαβόπουλου από τη γαλανόλευκη.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στην ατάκα που χρησιμοποίησε για τον νέο φόργουορντ του Παναθηναϊκού, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: “Ξέρετε πολλά παιδιά 23 χρόνων να μην θέλουν να συμμετάσχουν στην Εθνική”.
Όσα δήλωσε ο Βασίλης Σπανούλης
“Υπάρχει μεγάλη διάθεση από όλα τα παιδιά. Αρκετή όρεξη. Πάμε με έναν διαφορετικό ρυθμό. Σίγουρα τα παιδιά δούλεψαν αρκετά την περίοδο των διακοπών τους. Από εκεί και πέρα χρειάζεται προπόνηση, δρόμος. Να παίξουμε όλοι μαζί ένα μπάσκετ που θα μας ταιριάζει. Γι αυτό βάλαμε και αρκετά φιλικά. Για να δούμε πού είμαστε καλά, πού χρειαζόμαστε βελτίωση. Να βρουν τα παιδιά τον ρυθμό του.
Δεν θα το έλεγα σοφότερη. Πιο διαφορετική ομάδα. Πέρυσι τρυπήσαμε το ταβάνι μας. Έχουμε κάποιες αλλαγές. Εγώ καλούμαι να διαχειριστώ το εκάστοτε ρόστερ και να πάρω το καλύτερο που μπορώ από εκείνους”, τόνισε αρχικά ο ομοσπονδιακός τεχνικός.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Για τις προσδοκίες: “Να το ευχαριστηθούμε, να πάμε μέρα-μέρα. Να είμαστε πάνω από όλα υγιείς. Να παίξουμε ένα ελκυστικό μπάσκετ που θα φέρει αποτελέσματα”.
Για τον Ντόρσεϊ αντί του Γουόκαπ: “Είναι διαφορετικοί παίκτες. Κάθε παίκτες έχει τα δικά του χαρακτηριστικά. Ο Τάιλερ είναι εξαιρετικός παίκτης”.
Για τις απουσίες Ρογκαβόπουλου-Παπαγιάννη: “Επικοινώνησα με τα παιδιά. Για προσωπικούς λόγους δεν είναι εδώ πέρα. Πρέπει να ρωτήσετε τους ίδιους. Για τον Ρογκαβόπουλο είναι προσωπική του επιλογή δύο καλοκαίρια να μην είναι με την Εθνική Ομάδα. Εγώ είμαι χαρούμενος με τα παιδιά που είναι εδώ. Ξέρετε πολλά παιδιά 23 χρόνων που να μην θέλουν να συμμετάσχουν στην Εθνική Ομάδα;”.
Για το καλεντάρι: “Είναι πάρα πολλά τα παιχνίδια, οι παίκτες είναι πολύ καταβεβλημένοι. Η Εθνική Ομάδα δεν είναι ούτε του Σπανούλη, ούτε του Ζήση, ούτε του Αντετοκούνμπο, είναι όλων των Ελλήνων.
Για τα χρόνια χωρίς μετάλλιο: “Το μόνο που καταφέρνουμε είναι να προσθέτουμε πίεση. Να πάμε μέρα – μέρα και όταν έρθει η ώρα να παίξουμε τα παιχνίδια που πρέπει για να τα κερδίσουμε”
Για το φιλικό με το Βέλγιο: “Θα κάνουμε rotation. Μην περιμένουμε να είναι όλα τα παιδιά σε τρομερή κατάσταση. Εμένα μου αρέσει ότι το μπάσκετ είναι ποαιχνίδι λαθών.