Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Στέφανος Τσιτσιπάς: Άνοιξε ο δρόμος για το TOP-3 της παγκόσμιας κατάταξης

Στέφανος Τσιτσιπάς: Άνοιξε ο δρόμος για το TOP-3 της παγκόσμιας κατάταξης
ΦΩΤΟ Intime

Την ευκαιρία να βρεθεί ακόμα στο Νο. 3 της παγκόσμιας κατάταξης έχει πλέον ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μετά τη νίκη του Νόβακ Τζόκοβιτς επί του Ράφα Ναδάλ χθες (11/6) στον ημιτελικό του Roland Garros.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Νόβκα Τζόκοβιτς στον τελικό του Roland Garros την Κυριακή (13/6) και έχει ήδη γράψει ιστορία, αφού έγινε ο πρώτος Έλληνας που αγωνίζεται σε τελικό Grand Slam, ενώ παράλληλα για πρώτη φορά στην καριέρα του ανέβηκε στο Νο. 4 της παγκόσμιας κατάταξης. 

Η συγκλονιστική νίκη του Τζόκοβιτς επί του Ναδάλ τον ημιτελικό όμως, δίνει στον Έλληνα πρωταθλητή την ευκαιρία να αναρριχηθεί περαιτέρω στην παγκόσμια κατάταξη, αφού πλέον ο Ράφα Ναδάλ στους 8.630 βαθμούς. Αν λοιπόν ο Τσιτσιπάς κατακτήσει το Roland Garros, θα εκτοξευτεί από τους 7980 βαθμούς στους 8780 και εκτός του πρώτου Grand Slam τίτλου της καριέρας του θα ανέβει στην 3η θέση και θα μπει για πρώτη φορά στο Top-3 του κόσμου!

Εκτός αυτού στον τελικό της Κυριακής «παίζεται» και η πρωτιά στην ATP Race, που αφορά τους βαθμούς που έχουν κατακτήσει οι τενίστες από την αρχή της σεζόν. Αυτή τη στιγμή ο Έλληνας τενίστας έχει μαζέψει 4560 και ο Νόλε 4370. Εάν ο τίτλος πάει στον Τσιτσιπά θα φτάσει τους 5360, ενώ σε αντίθετη περίπτωση ο Σέρβος θα ανέβει στην κορυφή με 5170. 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις