Πέμπτη, 2 Μαΐ
20oC Αθήνα

Το Αμβούργο ποτέ δεν… πεθαίνει! (VIDEO)

ΦΩΤΟ REUTERS.
ΦΩΤΟ REUTERS.

Είναι η πιο ιστορική ομάδα της Bundesliga και η μοναδική που δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ. Το Αμβούργο βρέθηκε πιο κοντά από ποτέ στον υποβιβασμό αφού έχανε με 1-0 από την Καρλσρούη στον 2ο αγώνα μπαράζ, μέχρι το πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Ντίαζ με υπέροχο φάουλ σημείωσε ένα από τα γκολ που θα μείνουν στην ιστορία της ομάδας, έστειλε το ματς στην παράταση και οι παίκτες του Λαμπαντία κατάφεραν να σκοράρουν για 2η φορά και να παραμείνουν στη μεγάλη κατηγορία.

Το ρολόι στο γήπεδο του Αμβούργου τρέχει εδώ και 52 χρόνια και ο χρόνος θα συνεχίσει να κυλά αφού η ομάδα του Λαμπαντία για 2η σερί σεζόν σώθηκε μέσω της διαδικασίας των μπαράζ με την 3η ομάδα της δεύτερης κατηγορίας.

Η Καρλσρούη άγγιξε την άνοδο όταν προηγήθηκε στο 78′ με τον Γιαμπό, αφού είχε και το 1-1 του πρώτου αγώνα στην Ίμτεχ Αρένα.

Το Αμβούργο έχασε απίθανες ευκαιρίες στο τελευταίο δεκάλεπτο και όλα έδειχναν ότι για πρώτη φορά στην ιστορία του θα μάθαινε τι σημαίνει υποβιβασμός. Στο 90′ κέρδισε φάουλ σε εξαιρετική θέση. Ο Φαν Ντερ Φάαρτ ήταν στο ματς. Άπαντες περίμεναν να φύγει η μπάλα από τα πόδια του. Κι όμως, η έκπληξη έγινε. Ο Ντίαζ εκτέλεσε υπέροχα, ο τερματοφύλακας δεν το είχε καν φανταστεί πως δεν θα εκτελούσε ο Ολλανδός και έτσι το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Ο Μίλερ ήταν αυτός που πέτυχε το γκολ της νίκης για την ομάδα του Λαμπαντία και το Αμβούργο έμεινε για ακόμη μία χρονιά στην Bundesliga. Η Καρλσρούη έχασε και πέναλτι στο 122′ όταν ο Άντλερ απέκρουσε, αλλά ακόμη κι αν σκόραρε δεν θα άλλαζε τίποτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε