Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Βασίλης Σπανούλης σε εκπομπή με τη μητέρα του Λούκα Ντόντσιτς: «Το μεγαλύτερο μου χαμόγελο, όταν ακούω πως τον ενέπνευσα»

Βασίλης Σπανούλης σε εκπομπή με τη μητέρα του Λούκα Ντόντσιτς: «Το μεγαλύτερο μου χαμόγελο, όταν ακούω πως τον ενέπνευσα»
youtube

Ο Βασίλης Σπανούλης, ο Τόνι Πάρκερ και η μητέρα του Λούκα Ντόντσιτς συναντήθηκαν για μια εκπομπή της Euroleague, με τον θρύλο του Ολυμπιακού να σχολιάζει το γεγονός, πως ήταν από τους αγαπημένους παίκτες του Σλοβένου “σταρ” των Ντάλας Μάβερικς.

Η «Table Talk: Life of a Prospect» της Euroleague χρησιμοποίησε ατάκα του Λούκα Ντόντσιτς σε δηλώσεις του προς τον Σακίλ Ο΄’Νιλ, σχετικά με τους παίκτες που τον ενέπνευσαν (σ.σ. ο Βασίλης Σπανούλης ήταν ανάμεσα στα αθλητικά του πρότυπα), με τον “V-Span” να εκφράζει τη χαρά του.

«Αυτό είναι και το μεγαλύτερο χαμόγελο που μπορώ να έχω. Ότι έπαιξα ρόλο και ενέπνευσα τόσο ταλαντούχους παίκτες όπως είναι ο Ντόντσιτς».

Επιπλέον στάθηκε για την αγάπη του για το μπάσκετ λέγοντας ότι «…πάντα ήθελα να γίνω παίκτης. Ήθελα να παίξω μπάσκετ επαγγελματικά. Σκεφτόμουν μόνο όμως το σήμερα. Το μπάσκετ ήταν η αγάπη μου. Τώρα έχω παιδιά και δεν θέλω να τα σπρώξω σε αυτό. Πρέπει να το αγαπούν. Έχω όνειρα και φιλοδοξίες και ήθελα να γίνω ο καλύτερος που μπορούσα» ενώ έκανε ειδική αναφορά και στην πίεση που είχε την εποχή που αγωνιζόταν: «Εγώ δεν είχα πίεση παίζοντας μπάσκετ, γιατί ήμουν ευλογημένος να κάνω αυτό που αγαπάω. Πολύς κόσμος στην ζωή του κάνει άλλες δουλειές για να επιβιώσει. Έπειτα από ένα άσχημο παιχνίδι ή προπόνηση σκεφτόμουν τι πρέπει να δουλέψω για να βελτιωθώ. Δεν έχανα την πίστη στις δυνατότητές μου ή την αυτοπεποίθησή μου. Ήμουν σκληρός με τον εαυτό μου και όταν έβαζα έναν στόχο έκανα τα πάντα για να τον πιάσω».

Όσο για τα παιδιά του και το αν ασχολούνται με το μπάσκετ, ο Σπανούλης ανέφερε: «Τα τρία αγόρια μου παίζουν μπάσκετ. Πρώτα θέλω να τους διδάξω να κάνουν αυτό που θέλουν, όχι να κάνουν κάτι επειδή το έκανε ο πατέρας τους. Θέλω αρχικά να είναι καλοί άνθρωποι και να ακολουθούν τα όνειρά τους»,

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις