Driveit

Η Toyota στην κορυφή των παγκόσμιων πωλήσεων

Η μάχη των τριών μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών (Toyota, GM, VW) για το ποια από τις τρεις θα πετύχει τον μεγαλύτερο όγκο πωλήσεων παγκοσμίως, έληξε με νικητές του Ιάπωνες.

Η Toyota έκοψε πρώτη το νήμα, ξεπερνώντας τις 10.000.000 πωλήσεις μέσα στο 2015 (μετράνε και οι επιδόσεις των Lexus, Daihatsu και Hino). Τους πρώτους μήνες του 2015 φαινόταν πως η VW θα ήταν αυτή που θα σημείωνε τις καλύτερες επιδόσεις όμως οι Γερμανοί υποχώρησαν στη συνέχεια, ίσως και υπό το βάρος του dieselgate. 

Κάπως έτσι οι Γερμανοί τερμάτισαν στη δεύτερη θέση με 9,9 εκατ. πωλήσεις παγκοσμίως (μαζί με ΜΑΝ και Scania), εμπρός από την GM που πέτυχε 9,8 εκατ. πωλήσεις.  

Ωστόσο, σε σύγκριση με το 2014, η Toyota μολονότι τερμάτισε πρώτη, σημείωση μείωση της τάξης του 0,8% σε σχέση με την περασμένη χρονιά. Μείωση είχε και η VW (-2%), ενώ ελάχιστα ανοδική ήταν μόνο η πορεία της GM (+0,25).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT?

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Driveit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Driveit: Περισσότερα άρθρα