Αποφεύγει το χειρουργείο ο Μαρκ Μάρκεθ, ωστόσο σύμφωνα με τους γιατρούς του δεν θα μπορέσει να συμμετάσχει στους δύο επόμενους αγώνες του MotoGP, σε Αυστραλία και Μαλαισία.
Ο οδηγός της εργοστασιακής Ducati, ο οποίος την Κυριακή δέχτηκε το χτύπημα από την Aprilia του Μάρκο Μπετσέκι, έπεσε άσχημα στο Grand Prix της Ινδονησίας, με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα στη βάση της καρκοειδούς απόφυσης και να τραυματίσει τον δεξί του ώμο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Οι αναλυτικές εξετάσεις έδειξαν ότι ο τωρινός τραυματισμός δεν είναι σε σημεία που είχε χειρουργηθεί, με αποτέλεσμα να μη χρειαστεί να υποβληθεί εκ νέου σε επέμβαση.
Ο Μαρκ Μάρκεθ χρειάζεται αποθεραπεία και ακινητοποίηση του ώμου, προκειμένου να διαπιστωθεί η πορεία της ανάρρωσης και να επανεξεταστεί η κατάσταση, καθώς μετά την Αυστραλία και τη Μαλαισία, θέλουμε δύο ακόμα αγώνες σε Πορτογαλία και Ισπανία για το φινάλε της χρονιάς.
«Στόχος μου είναι να επιστρέψω πριν από το τέλος της σεζόν, αλλά χωρίς να βιαστώ πέρα από τις συστάσεις των γιατρών. Τόσο οι προσωπικοί μου όσο και οι κύριοι στόχοι της ομάδας έχουν επιτευχθεί, οπότε τώρα η προτεραιότητα είναι να αναρρώσω σωστά και να επιστρέψω στο 100%», είπε ο Μαρκ Μάρκεθ, ο οποίος κατέκτησε τον 9ο τίτλο του αλλά και η Ducati τον αντίστοιχο στους κατασκευαστές.