Δευτέρα, 17 Ιουν.
33oC Αθήνα

F1: Παραιτήθηκε ο επικεφαλής της Ferrari μετά το κακό ξεκίνημα

F1: Παραιτήθηκε ο επικεφαλής της Ferrari μετά το κακό ξεκίνημα

O επικεφαλής της Ferrari F1, Stefano Domenicali, ανέλαβε την ευθύνη για το μέτριο ξεκίνημα της ομάδας φέτος.

Μετά από τρεις αγώνες φέτος, όπου οι Alonso και Raikkonen δεν ανέβηκαν ούτε μία φορά στο βάθρο, ο team-manager της Ferrari παραιτήθηκε και θα αντικατασταθεί άμεσα από τον Marco Mattiaci, πρόεδρο της Ferrari Βόρειας Αμερικής.

Επίσημη ανακοίνωση για τις αλλαγές αναμένεται σύντομα.

Ο Domenicali ήταν επικεφαλής της ομάδας F1 της Ferrari από το 2008, έχοντας προηγουμένως δουλέψει στο Maranello στη διοίκηση προσωπικού, πριν γίνει αγωνιστικός διευθυντής.

Παρότι ο Domenicali συνέβαλε στο να πάρει η ομάδα τον τίτλο των Κατασκευαστών την πρώτη του χρονιά στο πόστο, η Ferrari έφερε βαρέως το γεγονός ότι δεν κατάφερε να πάρει έναν τίτλο Οδηγών κατά τη θητεία του.

Πλησίασε όμως, όταν ο Felipe Massa έχασε τον τίτλο στην τελευταία στροφή του τελευταίου αγώνα το 2008, ενώ οAlonso έχασε τις μονομαχίες του με τον Sebastian Vettel το 2010 και το 2012.

Η εφαρμογή των νέων κανονισμών το 2014 ήταν μια χρυσή ευκαιρία για τη Ferrari να επιστρέψει στην κορυφή, αφού οι εργοστασιακές ομάδες αναμενόταν να έχουν το πλεονέκτημα φέτος λόγω της αυξημένης σημασίας του κινητήρα.

Όμως, ενώ η Mercedes κυριάρχησε στους τρεις πρώτους αγώνες, η Ferrari έδειξε να δυσκολεύεται καθώς το κινητήριο σύστημά της δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει εκείνο του Γερμανού κατασκευαστή.

Το πρόβλημα με την ισχύ φάνηκε καθαρά στο Μπαχρέιν, όπου οι Alonso και Raikkonen μόλις που κατάφεραν να βαθμολογηθούν, δείχνοντας ανήμποροι να αμυνθούν απέναντι στις πελατειακές ομάδες της Mercedes.

Η μετριότατη απόδοση στο Μπαχρέιν δεν θα μπορούσε να έχει συμβεί σε χειρότερη συγκυρία για τη Ferrari, αφού ο πρόεδρός της, Luca di Montezemolo, είχε καταφερθεί εναντίον των νέων κανονισμών ενεργειακής απόδοσης.

Ο Di Montezemolo είχε εμφανιστεί στον αγώνα του Μπαχρέιν, αλλά έφυγε πριν τον τερματισμό όταν είδε πόσο δυσκολεύονταν οι Alonso και Raikkonen.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αγώνες Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε