Ελλάδα

100 δόσεις: Δεύτερη ευκαιρία για ρύθμιση δίνει ο ΟΑΕΕ στα κρυφά!

Την αποκάλυψη κάνει ο Ελεύθερος Τύπος και σύμφωνα με αυτήν, ανοίγει ξανά η ρύθμιση των 100 δόσεων για τους ελεύθερους επαγγελματίες με απόφαση της Διοίκησης του ΟΑΕΕ.

Και όλα αυτά δυο 24ωρα μετά την δήλωση του αρμόδιου αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδη ότι δεν γίνεται να «έχουμε πάντα τις 100 δόσεις για τη ρύθμιση των οφειλών».

Ωστόσο, ο ΟΑΕΕ, βλέποντας να χάνονται έσοδα αφού οι οφειλέτες έβγαιναν εκτός ρύθμισης για ψύλλου πήδημα, αποφάσισε να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία σε χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες για να ξαναμπούν στις 100 δόσεις.
Η απόφαση, σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο που φέρει ημερομηνία 1 Αυγούστου 2016 προβλέπει ότι όσοι είχαν ενταχθεί στην τελευταία ρύθμιση των 100 (ή και λιγότερων) δόσεων με το νόμο 4321/15 και την έχασαν λόγω μη εμπρόθεσμης καταβολής είτε των τρεχουσών τους εισφορών είτε της μηνιαίας δόσης έχουν μια δεύτερη ευκαιρία να επανενταχθούν και να διασωθούν έτσι από πρόστιμα και κατασχέσεις.

Προϋπόθεση επανένταξης, είναι να αποδεικνύεται από την πλευρά των οφειλετών που βγήκαν εκτός ρύθμισης ότι, παρότι είχαν την πρόθεση να είναι ενήμεροι σε δόσεις και εισφορές, εντούτοις για λόγους για τους οποίους δεν είναι οι ίδιοι «άμεσα υπεύθυνοι», δεν ανταποκρίθηκαν και βγήκαν εκτός ρύθμισης.

Σύμφωνα με την απόφαση του ΟΑΕΕ που διευκολύνει δεκάδες χιλιάδες οφειλέτες με μια δεύτερη ευκαιρία:

1. Οσοι βγήκαν εκτός ρύθμισης μέχρι και τις 2 Αυγούστου 2016 έχουν τη δυνατότητα υποβολής αίτησης επανένταξης έως τις 31 Οκτωβρίου 2016, συμπεριλαμβάνοντας δόση/εις ή εισφορά με ημερομηνία εμπρόθεσμης πληρωμής 1/8/2016.

2. Οσοι μένουν εκτός ρύθμισης από 2 Αυγούστου 2016 και μετά έχουν τρεις μήνες προθεσμία να υποβάλουν αίτηση επανένταξης εφόσον καταστούν εκπρόθεσμοι στην πληρωμή δόσης ή εισφορών μέχρι 31 Αυγούστου 2016.

3. Αιτήσεις που έχουν υποβληθεί από οφειλέτες για επανένταξη στη ρύθμιση των 100 δόσεων την οποία είχαν και απώλεσαν επανεξετάζονται σύμφωνα με τη νέα απόφαση ως προς τους λόγους και τις αιτίες που προκάλεσαν την απώλεια της ρύθμισης.

ΠΗΓΗ: eleftherostypos.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Άγνωστος επιτίθεται σε γυναίκες με μικρά παιδιά σε παιδική χαρά στο Περιστέρι - «Πέταξε έναν αναπτήρα, άρχισε να βρίζει και να απειλεί»
«Πήγε να κάψει τα μαλλιά μιας γυναίκας, έβαλε μπροστά το αυτοκίνητό του και πήγε να πατήσει δύο παιδάκια» λένε αυτόπτες μάρτυρες και θύματα του άνδρα
man closing his hand tightly. Clenched fist. Hand gesture. Fight, strength and determination concept.
Διαφορετική διαμαρτυρία Ηπειρωτών στο Ζάππειο: Κλαρίνο, φουστανέλες και χοροί – «Η ιστορία της Ελλάδας δεν ιδιωτικοποιείται»
Οι εικόνες από το σημείο αποτυπώνουν εκατοντάδες ανθρώπους με παραδοσιακές φορεσιές να σχηματίζουν έναν τεράστιο χορό που «αγκάλιασε» το μέγαρο, στέλνοντας μήνυμα προστασίας της δημόσιας περιουσίας
Ζάππειο
Η Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας απαντά στο γιατί δεν πραγματοποιήθηκαν συλλήψεις μετά τα επεισόδια στο ΑΠΘ
Οι ουσιαστικές και «σοβαρές» συλλήψεις απαιτούν χρόνο για την αξιολόγηση των στοιχείων, την ταυτοποίηση των εμπλεκομένων και την πλήρη δικονομική θωράκιση, ξεκαθαρίζει η Ένωση
Επεισόδια στο ΑΠΘ
Τσικνοπέμπτη με βροχές και καταιγίδες - Σε δυτική Ελλάδα και ανατολικό Αιγαίο τα περισσότερα φαινόμενα
Ο Γιώργος Τσατραφύλλιας σημειώνει πως δεν αναμένεται σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, ενώ οι επικρατέστεροι άνεμοι θα είναι οι νοτιάδες οι οποίοι από την Πέμπτη θα ενισχυθούν
Βροχή