Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

28η Οκτωβρίου: Περηφάνια, συγκίνηση και ελπίδα στην παρέλαση της Αθήνας

28η Οκτωβρίου: Περηφάνια, συγκίνηση και ελπίδα στην παρέλαση της Αθήνας

Μαθητές από 235 σχολεία παρέλασαν στο Σύνταγμα γεμάτοι χαρά και υπερηφάνεια στην πρώτη μαθητική παρέλαση στην Αθήνα κατά τη διάρκεια της πανδημίας για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Μετά από δύο χρόνια, οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να βάλουν τις στολές τους, να τιμήσουν τους προγόνους τους και να κάνουν υπερήφανους τους γονείς τους. Ανάμεσά τους και πολλά παιδιά δεύτερης γενιάς που μεγαλώνουν στην Ελλάδα.

Μία από τις πιο όμορφες στιγμές της φετινής παρέλασης, η εικόνα μαθητή γυμνασίου που παρελαύνει στο αναπηρικό του καροτσάκι και η γαλανόλευκη σημαία κυματίζει. Περήφανοι και οι γονείς που βλέπουν τα παιδιά τους να τιμούν την εθνική επέτειο.

Παρόλο που η χρήση μάσκας δεν ήταν υποχρεωτική για τους μαθητές που παρέλασαν καθώς ήταν σε στοίχιση, κάποιοι επέλεξαν και πάλι να τη φορέσουν.

Στην εξέδρα των επισήμων παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος της Αθήνας Κώστας Μπακογιάννης μαζί με τον μικρότερο του γιο, η υπουργός Παιδείας και ο Περιφερειάρχης Αττικής.

Πλήθος κόσμου στις παρελάσεις σε όλη την Αττική

Ο καλός καιρός βοήθησε τον κόσμο να παρακολουθήσει τις μαθητικές παρελάσεις σε όλες τις γειτονιές της Αττικής.

81 χρόνια μετά το αλβανικό έπος, όλοι οι Έλληνες και τα ελληνόπουλα τίμησαν τους προγόνους τους που πολέμησαν ενάντια στον ναζισμό και τον φασισμό.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις