Ελλάδα

“7 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η σχολική χρονιά” είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

“7 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η σχολική χρονιά και 7 του μηνός θα έχουμε ξανά να αντιμετωπίσουμε τις ίδιες βασικές προκλήσεις. Να τηρούμε τα μέτρα ατομικής υγιεινής και προστασίας. Να δώσουμε την εικόνα στα παιδιά ότι αν τηρούμε τις αποστάσεις, όσο μπορούμε… Να πλένουμε τα χέρια μας και να φοράμε τη μάσκα μας, αυτό θα είναι το βασικό στοιχείο που θα μας προστατεύσει”.

Με αυτά τα λόγια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, έδωσε απάντηση στο φλέγον ερώτημα για χιλιάδες γονείς σε όλη τη χώρα, που δεν είναι άλλο από το τι πρόκειται να γίνει με τα σχολεία, τώρα που ο κορονοϊός ξαναχτύπησε τη χώρα μας.

Σε ερώτηση για το αν η ημερομηνία 7 Σεπτέμβρη έχει “κλειδώσει” για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, η απάντηση του κυρίου Πέτσα στο open, ήταν “Φυσικά”!

“Όσο χρονικό διάστημα και αν αναβάλλεται η λήψη δύσκολων αποφάσεων, δε βελτιώνεται το αποτέλεσμα. Επομένως εμείς εργαζόμαστε από τώρα μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου για να έχουμε αναστροφή της αύξησης των κρουσμάτων προκειμένου να μπορέσουμε να μπούμε στο Φθινόπωρο με καλύτερες συνθήκες…” συμπλήρωσε ο κύριος Πέτσας.

Κατά τον ίδιο άλλωστε, δεν είμαστε σε κατάσταση Μαρτίου. Κι αυτό γιατί όπως εξήγηση, τότε, εκτός από τα αυξημένα κρούσματα σε καθημερινή βάση, ήταν αυξημένες και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και στις εντατικές. Αντίθετα, τώρα, όπως είπε ο κύριος Πέτσας, έχουμε μόνο αύξηση κρουσμάτων “λόγω χαλάρωσης”…

Κικίλιας: “Και τώρα η πεπατημένη θα είναι η ίδια”

Αναφερόμενος στο θέμα του ανοίγματος των σχολείων, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha, ανέφερε: «Θυμάστε πως υπήρχαν πολλές απόψεις και για το πώς και για το πότε έπρεπε να κλείσουν τα σχολεία. Τα σχολεία έκλεισαν εγκαίρως στη χώρα, ακούστηκαν πολλές απόψεις και για το πώς έπρεπε να ξανανοίξουν τα σχολεία, αν θυμάστε, την Άνοιξη. Ακούσαμε τους ειδικούς, προσέξαμε και ήρθε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Και τώρα η πεπατημένη θα είναι η ίδια, σε ό,τι έχει να κάνει με το Υπουργείο Υγείας».

Πηγή: open, Alpha

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Το ΣτΕ «μπλοκάρει» απόφαση του δήμου Αθηναίων για ζητήματα δόμησης – «Δεν έχουν αρμοδιότητα οι δήμοι»
Με γνωμοδότησή του που δημοσιοποιήθηκε την Πέμπτη, το ΣτΕ έβαλε «φρένο» στην προσπάθεια του Δήμου Αθηναίων να παρακάμψει, ουσιαστικά, τον νέο οικοδομικό κανονισμό
Οικοδομή
Ρώσος μοναχός ζούσε επί 3 χρόνια παράνομα στο Άγιο Όρος – Του πέρασαν χειροπέδες στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»
«Σκόπευα να επιστρέψω το 2022 στην πατρίδα μου αλλά δεν έβρισκα εισιτήριο. Ζούσα όλα αυτά τα χρόνια στην Μονή Αγίου Παντελεήμονος, πλέον θέλω να επιστρέψω …» είπε στην απολογία του
ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ 4
«Ο Βασίλης ή κάτι είδε ή τον έφαγαν άδικα» λέει ο αδερφός του επιστάτη που δολοφονήθηκε στο κάμπινγκ της Φοινικούντας
«Ήξερα ότι οι επιθέσεις ήταν σε βάρος του ιδιοκτήτη του κάμπινγκ, τώρα που πήρε και τον αδερφό μου, έχω τρελαθεί, γιατί να τον πάρει;», διερωτάται στο newsit.gr ο αδερφός του δολοφονημένου επιστάτη
68χρονος
Όλη η απολογία του 22χρονου συνεργού του διπλού φονικού στη Φοινικούντα - «Τι λες ρε φλώρε; Θα τον κάνω εγώ να του φύγει το κλαπέτο»
«Ο 22χρονος Ελληνοβρετανός τρόμαξε γιατί του επιτέθηκαν τρία άτομα και έριξε προς πάσα κατεύθυνση» - Η γνωριμία με τον ανιψιό του θύματος, οι σεξουαλικές επιθέσεις και οι εκβιασμοί
Ο 22χρονος φερόμενος συνεργός του στυγερού εγκλήματος στη Φοινικούντα 2