Σάββατο, 4 Μαΐ
17oC Αθήνα

Ακόμη 1.473 πρόσφυγες και μετανάστες στον Πειραιά

ΦΩΤΟ NEWSIT
ΦΩΤΟ NEWSIT

Μπορεί η ανεπίσημη οδηγία της κυβέρνησης να ήταν να επιβραδυνθούν οι ροές προσφύγων από τα νησιά στον Πειραιά, τα ξημερώματα της Παρασκευής (26.02.2016) άλλοι σχεδόν 1.500 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν στο λιμάνι. Το πλοίο Αριάδνη μετέφερε 1.331 ανθρώπους από τη Μυτιλήνη κι άλλους 142 από τη Χίο.

Σύνολο 1.473 αλλά δεν θα είναι η μοναδική καραβιά που θα φτάσει στον Πειραιά σήμερα. Λίγη ώρα αργότερα, την ίδια στιγμή που ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας αποκάλυπτε το σχέδιο της κυβέρνησης για επιβράδυνση των μεταναστευτικών ροών από τα νησιά στον Πειραιά, έφτασε στο λιμάνι και το tera Jet.

Οι μετανάστες και πρόσφυγες φιλοξενούνται προσωρινά στους επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ, με τον Πειραιά να έχει μετατραπεί σε hot spot, αφού στο Σχιστό δεν υπάρχει άλλος χώρος, όπως και στον Ελαιώνα ή το Ελληνικό. Οι εικόνες από τον σταθμό επιβατών στην πύλη Ε1 παραμένουν δραματικές, με ανθρώπους να κάθονται στην ουρά για να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα, να κοιμούνται στο έδαφος, ανάμεσά τους μικρά παιδιά και έγκυες γυναίκες. Άνθρωποι που ψάχνουν έναν τρόπο να φύγουν από την Αθήνα για τα σύνορα, με την ελπίδα πως θα καταφέρουν να περάσουν προς τη βόρεια Ευρώπη.

Και σήμερα, πολλοί από εκείνους που έφτασαν από στον Πειραιά αποχώρησαν και έφτασαν στην πλατεία Βικτωρίας. Από εκεί θα αναζητήσουν τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθούν προς τα σύνορα. Η ταλαιπωρία δεν τους τρομάζει πια. Ούτε το να περπατήσουν χιλιόμετρα. Έχουν περάσει τόσα πολλά. Και η ελπίδα τους κρατά “ζωντανούς”. Κι ας τους εκμεταλλεύονται. Έχουν ζήσει πόλεμο…

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε