Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Απόβαση Κρητικών αγροτών στην Αθήνα: Ερχόμαστε να φέρουμε τη λευτεριά! [pics, vids]

Απόβαση Κρητικών αγροτών στην Αθήνα: Ερχόμαστε να φέρουμε τη λευτεριά! [pics, vids]

Σχεδόν 1.100 αγρότες από την Κρήτη κάνουν σήμερα… απόβαση στην Αθήνα. Με δυο καράβια έφτασαν νωρίς το πρωί στον Πειραιά για συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας διαμαρτυρόμενοι για το ασφαλιστικό και το φορολογικό τους.

Με παραδοσιακές φορεσιές και τις κατσούνες τους στα χέρια, οι αγρότες της Κρήτης κατέβηκαν από το καράβι λίγο πριν από τις 07:00 το πρωί και η παρουσία τους στο λιμάνι ήταν εντυπωσιακή. Και φυσικά, από την πρώτη στιγμή ήπιαν και… μια τσικουδιά για να “ζεσταθούν”.

Δεν τους πτόησε ούτε η βροχή. «Εμείς δεν καταλαβαίνουμε από βροχή. Σήμερα δεν θα σταματήσουμε», λένε στο Newsit.gr. «Ο αγώνας μας είναι δίκαιος εγώ πως θα ζήσω τα κοπέλια μου;» αναρωτιέται άλλος αγρότης.

«Ερχόμαστε να φέρουμε τη λευτεριά, τη νίκη των αγροτών. Με την ψυχή καθαρή, παρόντες όλοι μαζί για να δώσουμε τη νίκη. Ήρθαμε να φέρουμε αποτελέσματα. Θα διεκδικήσουμε να αποσύρουν ό,τι μας έχουν φορτώσει στις πλάτες μας. Μας φαίνεται ότι λεηλατήσανε τα πάντα. Δεν είμαστε αλήτες ούτε ήρθαμε να κάνουμε μάχες. Ήρθαμε αγνά, καθαρά, δημοκρατικά», δήλωσε ο Γιάννης Ψαράκης, αγρότης από το Κυπαρίσσι Ηρακλείου.

Ανάμεσα στους αγρότες που έφτασαν στην Αθήνα και πολλοί νέοι. Την εξήγηση δίνει ένας από αυτούς.

Το φορολογικό, το ασφαλιστικό αλλά και οι τιμές των αγροτικών προϊόντων με το κόστος παραγωγής είναι στο επίκεντρο των αιτημάτων του αγροτικού συλλαλητηρίου.

Αγρότες από τα Χανιά έφθασαν στις 6 το πρωί με το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο blue Star Galaxy στην πύλη Ε-1, ενώ από το Ηράκλειο το Ρέθυμνο και το Λασίθι με τα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία Knossoς Palace και Κρήτη II στις 7 και 6:15 το πρωί στις πύλες Ε-2 και Ε-3 αντίστοιχα. Σύμφωνα με τα στοιχεία των λιμεναρχείων με το Blue Star Galaxy κατέφθασαν 160 αγρότες, με το Κρήτη ΙΙ 170 και με το Knossoς Palace 750.

Στη συγκέντρωση που θα κάνουν στην πλατεία Βάθη θα αποφασίσουν εάν θα ακολουθήσει πορεία και προς την πλατεία Συντάγματος.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ
Με πληροφορίες και από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε