Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Το φέιγ βολάν που μοίρασε η κυβέρνηση στους πρόσφυγες! – “Μην τους μετακινείτε μαζικά” λένε οι αλληλέγγυοι

Το φέιγ βολάν που μοίρασε η κυβέρνηση στους πρόσφυγες! – “Μην τους μετακινείτε μαζικά” λένε οι αλληλέγγυοι

Στην δημοσιότητα έδωσε η κυβέρνηση την φωτογραφία και το κείμενο που υπάρχει στα φέιγ βολάν που μοιράζονται στους πρόσφυγες που βρίσκονται στη χώρα. Το μήνυμα αναγράφεται σε τρεις γλώσσες (Αραβικά, Φαρσί και Παστούν). Την ίδια στιγμή, η οργάνωση No Borders μαζί με άλλους αλληλέγγυους που δραστηριοποιούνται στον Πειραιά ζητούν από τις αρχές, το λιμενικό και κάθε αρμόδιο να μην μετακινούν μαζικά κόσμο σε camp σε όλη την Ελλάδα από το λιμάνι, εξηγώντας τους λόγους.

“Σας ενημερώνουμε ότι τα σύνορα μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ έχουν κλείσει. Η Ελλάδα θα σας παράσχει διαμονή, σίτιση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κ.λπ., όπως και δομές φιλοξενίας“, αναφέρει αρχικά το κείμενο που υπάρχει στα φέιγ βολάν που μοιράζονται από την ελληνική κυβέρνηση στους χιλιάδες πρόσφυγες που βρίσκονται “εγκλωβισμένοι” στη χώρα μας.

Το κείμενο συνεχίζει ως εξής: “Κατόπιν τούτου, παρακαλούμε για τη συνεργασία σας με τις ελληνικές αρχές, προκειμένου να μεταφερθείτε στους εν λόγω χώρους φιλοξενίας”.

Από την κυβέρνηση ενημερώνουν πως το μήνυμα των φέιγ βολάν είναι γραμμένο σε τρεις γλώσσες: Αραβικά, Φαρσί και Παστούν.

Δείτε την φωτογραφία:

 Την ίδια στιγμή, η οργάνωση No Borders μαζί με άλλους αλληλέγγυους που δραστηριοποιούνται στον Πειραιά ζητούν από τις αρχές, το λιμενικό και κάθε αρμόδιο να ΜΗΝ μετακινούν μαζικά κόσμο σε camp σε όλη την Ελλάδα από το λιμάνι, γιατί:

-Οι άνθρωποι δεν έχουν καταγραφεί ανά περίπτωση, και υπάρχουν αρκετοί που θέλουν να κάνουν αιτήσεις για άσυλο, οικογενειακή επανένωση ή relocation (όπου δικαιούνται στέγη) κι οι αρμόδιες οργανώσεις ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΞΑΝΑ ΕΚΕΙ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΡΩΙ. Ούτε διερμηνείς υπάρχουν για σαφή ενημέρωση.
-Υπάρχουν οικογένειες με μέλη τους στα νοσοκομεία. 
-Υπάρχουν διαβητικοί, μωρά, υπερήλικες, άνθρωποι με αναπηρίες ή τραυματίες πολέμου που παρακολουθούνται από τους αλληλέγγυους γιατρούς.
-Υπάρχουν ασυνόδευτα ανήλικα. 
-Υπάρχει κίνδυνος να χωριστούν οικογένειες. 
-Αμφισβητούμε την καταλληλότητα των νέων χωρών “φιλοξενίας” για ευπαθείς ομάδες και γενικά, αφού πρόσφυγες επιστρέφουν στον Πειραιά από αυτούς και διαμαρτύρονται. Υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις ακόμα και σε πολύ βασικά. 
– Οι οργανώσεις είναι απαράδεκτο σε μια τέτοια κρίση να μην εργάζονται Σαββατοκύριακο και να αφήνεται όλο στις μη ειδικευμένες αρχές που απαξιούν να συνεννοηθούν με τους μη ειδικευμένους αλληλέγγυους της κάθε βάρδιας για αφίξεις πλοίων, πούλμαν που επιστρέφουν και κατανομή των προσφύγων στους χώρους.

Ούτε κόπτονται ιδιαίτερα για διακινητές, περίεργους και παραβάσεις των ΜΜΕ προπαγάνδας, που παρεμποδίζουν ή θέτουν σε κίνδυνο την όλη δράση.
Για ανθρώπους μιλάμε. 
Λίγη σοβαρότητα.

 

ΕΚΤΑΚΤΟ! Η ομάδα μας και άλλοι αλληλέγγυοι στον Πειραιά απαιτούμε από τις αρχές, το λιμενικό και κάθε αρμόδιο να ΜΗΝ μετ…

Δημοσιεύτηκε από NoBorders στις Σάββατο, 12 Μαρτίου 2016

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε