Ελλάδα

Exit Poll – Δήμος Θεσσαλονίκης: Πάνε για δεύτερο γύρο εκλογών Ζερβας και Αγγελούδης

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα Exit Poll για το Δήμο Θεσσαλονίκης, ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας δεν θα καταφέρει να αγγίξει το 43% που απαιτείται για να εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή κι έτσι, θα χρειαστεί οι Θεσσαλονικείς να πάνε στις κάλπες και την επόμενη Κυριακή.

Όπως δείχνει το exit poll της Interview για την POLITIC, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο Στέλιος Αγγελούδης είναι οι υποψήφιοι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης οι οποίοι θα αναμετρηθούν εκ νέου στο δεύτερο γύρο.

Η μικρότερη διαφορά μεταξύ τους είναι στις 4 μονάδες (31% – 27%) και η μεγαλύτερη διαφορά είναι στις 12 μονάδες (35% – 23%).

Το ποσοστό του Σπύρου Πέγκα κυμαίνεται από 13% – 16%, του Δρόσου Τσαβλή από 7% – 9% και της Μαρίας Κέκη από 6% – 8%.

EXIT THESS

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το πώς κινήθηκαν οι ψηφοφόροι ανά ηλικιακό εύρος.

Οι ηλικίες 17 – 35 ετών επιλέγουν Κωνσταντίνο Ζέρβα, ενώ αντίθετα ο Στέλιος Αγγελούδης κερδίζει τις πιο παραγωγικές ηλικίες 36 – 55 ετών.

EXIT THESS EXIT THESS

Το χρίσμα της ΝΔ ωφελεί τον Κωνσταντίνο Ζέρβα καθώς όπως φαίνεται λαμβάνει το 62,6% των ψηφοφόρων του κόμματος έναντι του 18,6% που ψήφισαν τον Στέλιο Αγγελούδη. Παρά το γεγονός ότι ο Στέλιος Αγγελούδης δεν έλαβε επίσημη στήριξη, οι ψηφοφόροι των δύο μεγαλύτερων κομμάτων της αντιπολίτευσης στηρίζουν τον επικεφαλής της παράταξης «Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη».

EXIT THESS

Δείτε παρακάτω τα αποτελέσματα για το Δήμο Θεσσαλονίκης:

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Παρέμβαση εισαγγελέα στη Θεσσαλονίκη για την απόφαση να αφεθούν ελεύθερα δυο μέλη της τουρκικής μαφίας με βαρύ οπλισμό
Οι κατηγορούμενοι μετέφεραν σύμφωνα με την Αστυνομία, μεταξύ άλλων, πολεμικό τυφέκιο ελεύθερου σκοπευτή, υποπολυβόλο τύπου Uzi, γεμιστήρες, διόπτρα και φυσίγγια
Τα όπλα που βρέθηκαν στους δύο συλληφθέντες
Ανδρέας Ηλιάδης: Δεν χρειάζεται μέθη για να κάνεις πλασμαφαίρεση – Ο γιατρός πρέπει να προστατεύει τον ασθενή του
«Πρέπει να σεβαστούμε την ίδια την επιστήμη μας για να κάνουμε τέτοια πράγματα με τέτοια απλοϊκότητα, τα οποία μένω πραγματικά εμβρόντητος ακούγοντας το πώς γινόταν αυτή η διαδικασία» δήλωσε ο εντατικολόγος
Μηχάνημα πλασμαφαίρεσης
Δίκη για τα Τέμπη: «Ένα από τα συστήματα ασφαλείας να λειτουργούσε, η κόρη μου θα ήταν ζωντανή» κατέθεσε η μητέρα της Κλαούντια
«Τι έκανε ο κ. Καραμανλής αυτά τα τέσσερα χρόνια που ήταν υπουργός;» αναφερομένη στις επιστολές των σωματείων εργαζομένων στον σιδηρόδρομο προς τον τότε υπουργό Μεταφορών
Η Άλμα Λάτα
Άδωνις Γεωργιάδης: «Θα στέλνουμε τον Ηρακλή Πουαρό – Λιάγκα να κάνει τους ελέγχους» – «Μην είστε ειρωνικός» του απάντησε ο παρουσιαστής
«Σταματήστε πια, τα ξέρετε όλα» ξέσπασε ο Άδωνις Γεωργιάδης με τον Γιώργο Λιάγκα να απαντά «έχει πεθάνει ένας άνθρωπος, μην είστε ειρωνικός»
Ο Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή
24