Τρίτη, 19 Μαρ.
19oC Αθήνα

Facebook: Κατά λάθος κατέβηκαν οι αναρτήσεις δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ για τον Κουφοντίνα

Facebook: Κατά λάθος κατέβηκαν οι αναρτήσεις δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ για τον Κουφοντίνα

Ύστερα από μέρες αντιδράσεων στα social media, το Facebook έδωσε τη δική του απάντηση στις καταγγελίες πως κατεβαίνει περιεχόμενο που αφορά στον τρομοκράτη, Δημήτρη Κουφοντίνα. Περιεχόμενο που είχαν ανεβάσει δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ, δηλαδή, προϊόν ρεπορτάζ.

Τις προηγούμενες μέρες δημοσιογράφοι αλλά και φωτορεπόρτερ (σ.σ. έβγαλε ανακοίνωση και η Ένωση Φωτορεπόρτερ) κατηγόρησαν το Facebook για λογοκρισία, γιατί από την πλατφόρμα κατέβηκαν αναρτήσεις που αφορούσαν στη συγκέντρωση υπέρ του εκτελεστή της «17 Νοέμβρη», Δημήτρη Κουφοντίνα, στην Αθήνα.

Εκπρόσωπος του Facebook, με δήλωσή του την Τετάρτη (03.03.2021), έκανε λόγο για λάθος και για συστήματα τεχνολογίας, που είναι μεν εξελιγμένα αλλά δεν γίνεται να είναι και τέλεια!

Click4more Τσακώθηκαν για τον Κουφοντίνα με αφορμή τον Δρίτσα

«Οι τρομοκράτες, οι βίαιες εξτρεμιστικές ομάδες και οι οργανώσεις μίσους δεν έχουν θέση στο Facebook και το Instagram. Σύμφωνα με την πολιτική μας για τα Επικίνδυνα  Άτομα και Οργανώσεις, απαγορεύουμε σε μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων, όπως ο κ. Κουφοντίνας, να χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες μας, καθώς επίσης, αποκλείουμε δημοσιεύσεις που επιδοκιμάζουν ή υποστηρίζουν αυτά τα άτομα και τις ενέργειές τους κάθε φορά που λαμβάνουμε σχετική γνώση. Ωστόσο, επιτρέπουμε στους χρήστες μας να συζητούν ουδέτερα για αυτά τα άτομα και να δημοσιεύουν ειδήσεις σχετικές με τις ενέργειές τους.

Παρόλο που σημειώνεται μεγάλη πρόοδος στα συστήματά μας, αυτά δεν παύουν να μην είναι τέλεια, με αποτέλεσμα κατά περιπτώσεις να γίνονται λάθη, όπως συνέβη στην προκειμένη. Το περιεχόμενο που αφαιρέθηκε κατά λάθος επαναφέρθηκε, όταν αυτό διαπιστώθηκε», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Facebook.

Η Ένωση Φωτορεπόρτερ

Η δήλωση από πλευράς Facebook ήρθε ύστερα από την οργισμένη ανακοίνωση της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, που έκανε λόγο για λογοκρισία.

Ανέφεραν χαρακτηριστικά: «Οι φωτορεπόρτερ έχουν την υποχρέωση να σπεύσουν εκεί που φεύγουν οι άλλοι, να καταγράφουν τα γεγονότα και να δείχνουν την εικόνα τους σε όλους, «για να μην πει ποτέ ξανά κάποιος, αυτό δεν το ήξερα»

Σήμερα έχουν «πέσει» στο facebook πολλά προφίλ συναδέλφων οι οποίοι δεν έκαναν τίποτα άλλο απ’ αυτό. Δημοσίευσαν εικόνες από μια πορεία που έγινε για το θέμα του Δημήτρη Κουφοντίνα. Δεν ξέρουμε πως θέλει να το ονομάσει αυτό το γεγονός το facebook, εμείς το λέμε λογοκρισία».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις