Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Τσακώθηκαν για τον Κουφοντίνα με αφορμή τον Δρίτσα

Τσακώθηκαν για τον Κουφοντίνα με αφορμή τον Δρίτσα

Ένα πρώτο σκληρό μπρα ντε φερ, με το “καλημέρα” της συνεδρίασης στην Ολομέλεια, έγινε μεταξύ των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων των κομμάτων με αφορμή τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρή Δρίτσα για τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης, ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ να καταδικάσουν ευθέως τις δηλώσεις Δρίτσα μιλώντας «για προσβολή».  

«Είναι  προσβολή στη Δημοκρατία, προσβολή στη Βουλή, προσβολή στον ελληνικό λαό, προσβολή την παράταξη της ΝΔ», είπε ο Γιάννης Βρούτσης και πρόσθεσε ότι ο Θοδωρής Δρίτσας έκανε μια «ανιστόρητη και προκλητική δήλωση».

Click4more ΝΔ σε ΣΥΡΙΖΑ: Η δήλωση του κ. Δρίτσα δεν ήρθε από το πουθενά

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, απάντησε με μια παρομοίωση περί «ανθρώπου  που ενώ έχει φτάσει στο κελάρι του σπιτιού χτυπάει και φωνάζει ότι μπορεί να πάει παρακάτω» λέγοντας έτσι ότι η επικοινωνιακή εκμετάλλευση που επιχειρεί η ΝΔ  για τις δηλώσεις του Θοδωρή Δρίστα δεν πάει παρακάτω.

Χαρακτηριστικά είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος πως «όταν  κατεβαίνεις στο σπίτι και πας πιο κάτω… πιο κάτω και φτάνεις στο κελάρι που δεν μπορεί να πας πιο κάτω, είναι σαν κάποιος να χτυπάει και να λέει ότι όχι υπάρχει και μπορείς να πας και πιο κάτω… Ο κ. Βρούτσης θέλει να δημιουργήσει εντυπώσεις. Θα έλεγε, εάν δεν ήθελε να δημιουργήσει εντυπώσεις, ότι ο κ. Δρίτσας έκανε αυτή τη δήλωση και μετά διευκρίνισε τί εννοούσε. Αυτός είναι ο διάλογος κύριε πρόεδρε.

Όλες οι εκδοχές της Αριστεράς, οι σοσιαλδημοκρατικοί έχουν σαφής τοποθέτηση για όλη τη μεταπολιτευτική περίοδο και δεν μπορεί να παρασυρθεί ο άλλος όσο και εάν έχει τον κ. Βρούτση να σου χτυπάει από το κελάρι και σου φωνάζει ότι μπορεί να πας  πιο κάτω».  

Και πρόσθεσε πως «όπως έχουν πει όλοι, ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται για όλους, το έχει πει ο κ. Τσιάρας, η κυρία Μπακογιάννη, όμως είναι άλλο αυτό και άλλο είναι να λέμε στους φυλακισμένους ότι δεν έχουν δικαιώματα… Φτάνει αυτό που αντιπροσωπεύει ο κ. Βρούτσης».

 

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης ανάφερε πως το πολιτικό σύστημα θα πρέπει να αποτρέψει να μετατρέψει έναν αμετανόητο δολοφόνο τρομοκράτη σε ήρωα, χαρακτήρισε απαράδεκτες τις δηλώσεις του κ. Δρίτσα, τις οποίες  αναγκάστηκε να διορθώσει και να ανακαλέσει, λέγοντας πως «τέτοιες δηλώσεις δεν βοηθούν και κινδυνεύουμε να βρεθούμε σε μια νέα κοινωνική όξυνση. Πρέπει, είπε, όλοι να είμαστε προσεκτικοί.

Εμείς πιστεύουμε στο Κράτος Δικαίου, να μην επιτρέψει να καταλήξει ένας απεργός αλλά το σημαντικότερο είναι να μη δοθεί η ευκαιρία βίαιων ενεργειών στην εργαλειοποίηση που θα οδηγήσει σε ανεξέλικτες καταστάσεις και δεν πρέπει αυτές οι  τρομοκρατικές οργανώσεις να βρουν βήμα».

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου ανέφερε πως το θέμα Κουφοντίνα για το οποίο έγιναν οι δηλώσεις Δρίτσα έχει τελειώσει. «Πολιτικά, νομικά, ηθικά έχει καταδικαστεί. Αυτή είναι μια κενή αντιπαράθεση Δεν συμφωνούμε  και κυρίως καταδικάζουμε ότι με αφορμή την υπόθεση αυτή από χθες έχουν παγώσει ηλεκτρονικοί λογαριασμοί ακόμα και  δημοσιεύσεις εφημερίδων που σημαίνει ότι μπαίνουμε σε  λογοκρισία. Και όλοι θα πρέπει να έχουμε ανοικτά μάτια, γιατί είναι σε βάρος του λαού και του λαϊκού κινήματος».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνος Χήτας ανέφερε ότι «εμείς υποστηρίζουμε ότι όταν λέμε ισόβια εννοούμε να είναι ισόβια» και ανέφερε πως η καθημερινή ώσμωση που γίνεται στις πορείες συμπαράστασης του Κουφοντίνα «θα δημιουργήσουν τους νέους τρομοκράτες που θα τους δούμε στο μέλλον».

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 Μαρία Μπακαδήμα ανέφερε ότι το θέμα δεν είναι η ηρωοποίηση του Δημήτρη Κουφοντίνα αλλά οι αρχές του Κράτους Δικαίου και ο σεβασμός των δικαιωμάτων όλων.   

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις