Ελλάδα

Frontex: Σημαντική μείωση των μεταναστευτικών ροών στην Ελλάδα και την Ανατολική Μεσόγειο το 2020

Τη ραγδαία πτώση των μεταναστευτικών ροών στην Ελλάδα καταγράφουν τα στατιστικά στοιχεία της Frontex για το δεκάμηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου του 2020.

Συγκεκριμένα, έγιναν περίπου 17.000 παράνομες διελεύσεις, με αποτέλεσμα ο αριθμός τους να είναι μειωμένος κατά 74% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Μόνο τον Οκτώβριο καταγράφηκαν περίπου 1.050 διελεύσεις και η αντίστοιχη μείωση συγκριτικά με το Σεπτέμβριο ανέρχεται στο 25%. Μάλιστα, οι περισσότερες απ’ αυτές έγιναν στο έδαφος και όχι στη θάλασσα και προέρχονται από το Αφγανιστάν, τη Συρία και την Τουρκία και καταγράφονται στις πύλες της Ανατολικής Μεσογείου – μεταξύ των οποίων ασφαλώς και η Ελλάδα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει ότι την ίδια περίοδο (Ιανουάριος-Οκτώβριος) εντοπίζεται σημαντική αύξηση των ροών στην Κεντρική Μεσόγειο και τα Δυτικά Βαλκάνια, ενώ μειωμένες είναι οι ροές εκτός από την Ανατολική και στη Δυτική Μεσόγειο. Η μείωση αυτή είχε ως αποτέλεσμα την υποχώρηση των συνολικών ροών στην Ευρώπη κατά 21%.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Μαρία Καρυστιανού: «Δέχτηκα απειλές εγώ και η οικογένειά μου για την προανακριτική για τα Τέμπη» – Η κατάθεση στο ελληνικό FBI
«Δεν θα κρυφτώ πίσω από το δάχτυλό μου, ξέρω με ποιους τα ‘χω βάλει», τονίζει σε συνέντευξή της η Μαρία Καρυστιανού μετά από καταγγελία στο ελληνικό FBI για απειλές που δέχτηκε η ίδια και η οικογένειά της
Η Μαρία Καρυστιανού
39
Ένας 38χρονος κουρέας πνίγηκε στη Χαλκιδική – «Ήταν υγιής και γυμνασμένος, δεν ξέρουμε τι έγινε» λένε οι συγγενείς του
«Είπε στον φίλο του ότι θα έμπαινε να κολυμπήσει γιατί μετά ήθελαν να πάνε για φαγητό και δεν ήθελε να κολυμπήσει μετά με γεμάτο στομάχι» λέει ο αδερφός του άτυχου 38χρονου
Ο 38χρονος που πνίγηκε στη Χαλκιδική 1