Ελλάδα

Hellenic Train: Τα δρομολόγια επιβατικών τρένων στη γραμμή Αθήνα – Θεσσαλονίκη ξεκινούν ξανά από σήμερα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ξεκίνησαν ξανά από σήμερα Σάββατο (16.12.2023) τα δρομολόγια τρένων της Hellenic Train στον σιδηροδρομικό άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη, σχεδόν μετά από 3,5 μήνες από τις καταστροφικές πλημμύρες που προκάλεσε η κακοκαιρία «Daniel», με τον χρόνο του ταξιδιού να ανέρχεται σε περίπου 4 ώρες και 53 λεπτά.

Η γραμμή αποκαταστάθηκε και η κυκλοφορία εξασφαλίστηκε από τον ΟΣΕ στον άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Αθήνα και έτσι από σήμερα τα δρομολόγια της Hellenic Train θα πραγματοποιούνται και πάλι κανονικά. Ωστόσο, θα εκτελούνται με μειωμένη ταχύτητα σε ορισμένα σημεία του δικτύου, με συνολικό χρόνο διαδρομής τις 4 ώρες και 53 λεπτά.

Τα τρένα στο τμήμα Λάρισα – Λιανοκλάδι θα κινούνται με ηλεκτροκίνηση, σε μονή γραμμή και με μικρότερες ταχύτητες, καθώς η κακοκαιρία «Daniel» κατέστρεψε τα συστήματα σηματοδότησης – τηλεδιοίκησης.

Υπενθυμίζεται πως μέσα σε λίγες ώρες καταστράφηκαν 180 χιλιόμετρα υπερσύγχρονου δικτύου, εκ των οποίων 50 χλμ. διπλής γραμμής στον άξονα Αθήνας- Θεσσαλονίκη, 80 χλμ στο τμήμα Παλαιοφάρσαλος – Καλαμπάκα και 50 χλμ. στο τμήμα Λάρισα – Βόλος.

Το υπουργείο Μεταφορών και ο ΟΣΕ, από τις αρχές του 2024 θα προχωρήσουν στις μόνιμες αποκαταστάσεις, το κόστος των οποίων εκτιμάται περίπου στα 200 εκατ. ευρώ και θα καλυφθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Η πλήρης αποκατάσταση του σιδηροδρομικού άξονα (διπλή γραμμή, με συστήματα σηματοδότησης – τηλεδιοίκησης), εφόσον τηρηθούν τα αρχικά χρονοδιαγράμματα, αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα τέλη του 2025.

Τα δρομολόγια που θα εκτελούνται από σήμερα είναι:

Από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη:

  • Αμαξοστοιχία IC50, με ώρα αναχώρησης στις 07:58
  • Αμαξοστοιχία IC52, με ώρα αναχώρησης στις 10:58
  • Αμαξοστοιχία IC54, με ώρα αναχώρησης στις 14:58
  • Αμαξοστοιχία IC56, με ώρα αναχώρησης στις 17:58

Από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα:

  • Αμαξοστοιχία IC51, με ώρα αναχώρησης στις 07:04
  • Αμαξοστοιχία IC53, με ώρα αναχώρησης στις 10:04
  • Αμαξοστοιχία IC55, με ώρα αναχώρησης στις 14:04
  • Αμαξοστοιχία IC57, με ώρα αναχώρησης στις 17:10.
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Απάτες «μαμούθ» με λεία άνω των 2 εκ. ευρώ, παριστάνοντας λογιστές και υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ – Βίντεο με την έφοδο της ΕΛΑΣ
Οι δράστες έπειθαν τα θύματά τους να συγκεντρώνουν χρήματα και κοσμήματα σε συγκεκριμένα σημεία, τα οποία στη συνέχεια αφαιρούσαν συνεργοί τους
Απάτες «μαμούθ» με λεία άνω των 2 εκ. ευρώ, παριστάνοντας λογιστές και υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ – Βίντεο με την έφοδο της ΕΛΑΣ
Καιρός αύριο: Επιμένουν οι βροχές σε Αττική και Θεσσαλονίκη – Στους 27 βαθμούς η θερμοκρασία
Η θερμοκρασία θα φτάσει στην ανατολική και τη νότια νησιωτική χώρα τους 22 με 23 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 24 με 26 και κατά τόπους στα δυτικά τους 27 βαθμούς Κελσίου
καιρός
Δημητρακόπουλος: Μειωμένες ζημίες για Τσιάρα, Μηταράκη, Παπακώστα από την έκθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ
«Υποτιμάται η κοινή λογική εάν πιστέψουμε ότι ένας υπουργός παραβίασε το συνταγματικό του καθήκον για να ενισχυθεί παράνομα κάποιος αγρότης ή κτηνοτρόφος με 3000 ή 7000 ευρώ»
Μιχάλης Δημητρακόπουλος 5