Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Ημέρα της Μητέρας: Η Google τιμάει τις μητέρες όλου του κόσμου

Ημέρα της Μητέρας: Η Google τιμάει τις μητέρες όλου του κόσμου

 Η Google επέλεξε σήμερα να τιμήσει τις μητέρες όλου του κόσμου με το doodle της.

Η γιορτή της μητέρας, ή ημέρα της μητέρας είναι κινητή εορτή, προς τιμήν της μητέρας. Κάθε χρόνο γιορτάζεται την δεύτερη Κυριακή του Μαϊου.
Να σημειωθείο ότι η συγκεκριμένη γιορτή εγκαθιδρύθηκε μόλις τον 20ό αιώνα και αποτελεί μία από τις επιτυχίες του βρετανικού και του αμερικανικού κινήματος των γυναικών. 
Η Αμερικανίδα Ann Maria Reeves Jarvis ήταν αυτή που διοργάνωσε για πρώτη φορά, το έτος 1865 ένα κίνημα με την ονομασία Mothers Friendships Day αλλά και συναντήσεις μεταξύ γυναικών με το όνομα Mothers Day Meetings, κατά τις οποίες οι μητέρες αντάλλασσαν απόψεις και εμπειρίες. 
Οι προσπάθειες της Ann Maria Reeves Jarvis ευοδόθηκαν τελικά στις 9 Μάιου του 1914, όταν ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ Γούντροου Ουίλσον υπέγραψε προκήρυξη, σύμφωνα με την οποία η Ημέρα της Μητέρας καθιερωνόταν ως εθνική εορτή τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου.
H Τζάρβις επέλεξε το λευκό γαρύφαλο ως το λουλούδι-σύμβολο της Ημέρας της Μητέρας, επειδή, όπως η ίδια συνήθιζε να ανφέρει, “το λευκό του χρώμα συμβολίζει την αλήθεια, την αγνότητα και την φιλευσπλαχνία της μητρικής αγάπης. το άρωμά του, την μνήμη και τις προσευχές της”.
 
Διαβάστε ακόμη:
 
 
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε