Ελλάδα

Lockdown: Οι 6 δείκτες που θα τα κρίνουν όλα! Το ρίσκο αν δεν ανοίξουν πρώτα τα σχολεία

Ο Ηλίας Μόσιαλος περιέγραψε πως θα γίνει η άρση του lockdown όταν αυτή αποφασιστεί και πως θα γίνει σε ζώνες. Τι είπε για τα εμβόλια και ειδικά γι' αυτό της Astra Zeneca.

Για το τι θα γίνει το επόμενο διάστημα και πως θα αρχίσει να βγαίνει η χώρα μας από το lockdown μίλησε στον ΣΚΑΙ ο καθηγητής στο LSE, Ηλίας Μόσιαλος.

Όπως είπε, υπάρχουν 6 δείκτες στους οποίους βασίζονται οι ειδικοί για να παίρνουν τις αποφάσεις τους για το τι θα ακολουθήσει. Εκτίμησε μάλιστα ότι επόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν όλοι αυτοί οι δείκτες να παρουσιάζουν μια κάμψη.

Ποιοι είναι αυτοί οι έξι δείκτες 

Ο πρώτος, είναι ο δείκτης αύξησης και μείωσης των κρουσμάτων

Ο δεύτερος είναι αν παρουσιάζει κάμψη ο αριθμός των κρουσμάτων στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες

Ο τρίτος είναι οι εισαγωγές στα νοσοκομεία

Ο τέταρτος δείκτης είναι ο αριθμός των θανάτων 

Ο πέμπτος δείκτης που όμως δεν έχουμε στην χώρα μας είναι πόσοι έχουν κολλήσει σε κάθε περιοχή της Ελλάδας. Αυτό επιτυγχάνεται με τυχαίες δειγματοληψίες

Ο έκτος είναι τι θέλεις να ανοίξεις πρώτα.

Click4More Κεραμέως: Ίσως και πριν από τις γιορτές θα ανοίξουν τα σχολεία – Καμία εισήγηση για rapid test

Εδώ ο κ. Μόσιαλος τόνισε ότι αν θέλεις να ανοίξεις πρώτα τα σχολεία δεν πρέπει να ανοίξεις πολλά άλλα. Εξήγησε μάλιστα ότι ο λόγος που θέλουν να ανοίγουν πρώτα τα σχολεία είναι ότι οι επιπτώσεις στην ψυχολογία των μαθητών από τον εγκλεισμό μπορει να ειναι δραματικές για τα νέα παιδιά. Αν αποφασιστεί αυτή η εκδοχή και ανοίξουν τα σχολεία, τότε θα πρέπει να ανοίξουν λιγότερα άλλα.

Επίσης, τόνισε ότι δεν μπορεί να ανοίξει η Βόρεια Ελλάδα ταυτόχρονα με τη Νότια. Θα πάμε σε ζώνες και εκεί θα κινηθούν οι επιλογές μας.

Ο κ. Μόσιαλος είπε ακόμα: «Με άλλα λόγια, αν δεν ανοίξουν τα σχολεία, τότε θα ανοίξουν τομείς της οικονομίας». Πρόσθεσε όμως ότι αν δεν ανοίξουν τα σχολεία τότε θα είναι ρίσκο για τα παιδιά. 

Όσον αφορά στα εμβόλια και την ανακοίνωση της Astra Zeneca για το ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της θα επανεξεταστεί, ο κ. Μόσιαλος είπε ότι ακόμα και με 62% αποτελεσματικότητα και να μην επιβεβαιωθεί το 90% είμαστε πολύ χαρούμενοι πρώτον γοατί και αυτό είναι μεγάλο ποσοστό αλλά και γιατί θα έχουμε πολλά εμβόλια.

«Περιμένουμε τις ανακοινώσεις και άλλων εταιρειών που έχουν δουλέψει για ασφαλή εμβόλια». Για το θέμα του εμβολιασμού, του πληθυσμού, ο κ. Μόσιαλος είπε ότι μπορεί να μην έχουμε εμβόλια για το 60% αλλά αν έχουμε για το 25% του πληθυσμού, δηλαδή, για τους υγειονομικούς, τους ανθρώπους της πρώτη γραμμής και για τους ευάλωτους την πρώτη γραμμή θα αρχίσουμε να αναχαιτίζουμε την πανδημία. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών καταδικάζει «απερίφραστα» το περιστατικό βίας στη Νομική Σχολή με την εισβολή κουκουλοφόρων
«Φαινόμενα βίας είναι απολύτως καταδικαστέα, τόσο από το δικηγορικό σώμα, όσο και από κάθε πολίτη στο πλαίσιο μίας ευνομούμενης δημοκρατικής πολιτείας»
Ο φοιτητής που τραυματίστηκε στην επίθεση κουκουλοφόρων στη Νομική
Νέα δεδομένα για τον θάνατο του Βασίλη Καλογήρου - Ισχαιμικό επεισόδιο «δείχνουν» οι ιστολογικές εξετάσεις του 39χρονου
Οι ιστολογικές εξετάσεις εστιάζονται στο συμπέρασμα ισχαιμικού επεισοδίου, δηλαδή να πέθανε ο 39χρονος από κάποιο πρόβλημα στην καρδιά, λόγω εξάντλησης και υποθερμίας
Ο Βασίλης Καλογήρου και το σημείο όπου βρέθηκε η σορός του 1
Η Ειρήνη Μουρτζούκου ξανά μαζί με τη μητέρα του μικρού Παναγιωτάκη – Που εστιάζονται οι έρευνες για τον θάνατο του Παναγιωτάκη
Η Ειρήνη Μουρτζούκου είναι ξανά μαζί με την μητέρα του μικρού Παναγιωτάκη, παρά το γεγονός πως μέχρι και πριν λίγο καιρό την κατηγορούσε...
Ειρήνη Μουρτζούκου