Ελλάδα

Mad Clip: Αυτό είναι το πόρισμα για το τροχαίο δυστύχημα

Ο πραγματογνώμονας της οικογένειας του Mad Clip, Παναγιώτης Μαδιάς, αναλύει τι είδε στο μοιραίο αυτοκίνητο και κυρίως, τι είναι αυτό που ενδεχομένως προκάλεσε το θανατηφόρο τροχαίο.

Συγκεκριμένα, στο πόρισμα που δημοσιέυει η Real, ο πραγματογνώμονας λέει ότι «η ταχύτητα πρόσκρουσης του αυτοκινήτου στη μεταλλική κολόνα ήταν μικρότερη της αρχικής ταχύτητας του οχήματος η οποία υπολογίζεται στα 134χλμ /ώρα, λόγο της επιβράδυνσης που υφίσταται το όχημα ολισθαίνοντας με τους τροχούς του. Έτσι, την ταχύτητα πρόσκρουσης την υπολογίσαμε στα 80-85χλμ/ώρα. Σε παρόμοιες προσκρούσεις είχαμε θανατηφόρους τραυματισμούς ακόμη και με 65χλμ/ώρα» .

Αποκλείει το ενδεχόμενο εμπλοκής άλλου

Για τη μοιραία στιγμή που το αυτοκίνητο ξέφυγε από την πορεία του, ο πραγματογνώμονας αναφέρει: «Την 5ημέρα μετά το συμβάν υπέπεσε στην αντίληψή μου υλικό από τις κάμερες του παρακείμενου πρατηρίων καυσίμων και αποκλείστηκε το ενδεχόμενο εμπλοκής κάποιου άλλου οχήματος, ζώου ή πεζού.

Click4More: Mad Clip: «Ξέρω τι συνέβη με το τροχαίο» αποκαλύπτει ο πατέρας του τράπερ

Ερμηνεύοντας λοιπόν το υλικό παρατηρήσαμε τα εξής: Το αυτοκίνητο εξέρχεται με επιτυχία το καμπυλόγραμμο τόξο της δεξιάς στροφής και μέσα στην ευθεία παρατηρείται μια πολύ μικρή δεξιόστροφη κίνηση (μικρή περιστροφή) του αυτοκινήτου και εν συνεχεία βλέπουμε όλως παραδόξως μια αλλοπρόσαλλη και μη αναμενόμενη εντελώς ξαφνική εκτροπή του αυτοκινήτου με φόρα και κατεύθυνση αριστερόστροφη.

Εν συνεχεία επέρχεται η πρόσκρουσή του στο μεταλλικό ιστό φωτισμού αφού προηγουμένως διέγραψε τόξο 210 μοιρών».

Τι μπορεί να συνέβη

Σε αυτό, το πιο κρίσιμο ερώτημα, ο κύριος Μαδιάς, δίνει τη δική του απάντηση.

«Η πιθανολογούμενη εκτίμησή μου ως προς τα αίτια είναι ότι αυτά θα πρέπει να αναζητηθούν στο αν συνέβη κάτι στον οδηγό ή στο αυτοκίνητο, μήπως σε αυτή τη στιγμή ο οδηγός, αντιλαμβανόμενος ότι πάει να χάσει τον έλεγχο του οχήματος, προβαίνει σε ξαφνικό υπερδιορθωτικό ελιγμό προς τα αριστερά χάνοντας εντελώς τον έλεγχο του οχήματος, με τα επερχόμενα αποτελέσματα».

Όσο για τα λάστιχα του αυτοκινήτου, ο πραγματογνώμονας είναι ξεκάθαρος: «Κατά τον έλεγχο των ελαστικών του αυτοκινήτου διαπιστώθηκε ότι ήταν σε καλή κατάσταση και με υπόλοιπο χρόνο ζωής.

Ο τύπος των ελαστικών ήταν Semi Slick που είναι ένα ελαστικό πίστας βελτιστοποιημένο για χρήση σε στεγνή πίστα και η κορυφαία έκδοσή του για κορυφαίες επιδόσεις σε στεγνές πίστες αγώνων. Σε βρεγμένες πίστες ή δρόμους τα ίδια ελαστικά και ειδικά όταν είναι φθαρμένα, μπορούν να επηρεαστούν πάρα πολύ από φαινόμενα υδρολίσθησης».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τέμπη: «Η Κωνσταντοπούλου εκμεταλλεύτηκε την τραγωδία» δηλώνει η μητέρα του μηχανοδηγού της εμπορικής αμαξοστοιχίας
Η Σταυρούλα Καρύδη, μία ημέρα πριν από τη συμπλήρωση τριών ετών από το πολύνεκρο δυστύχημα, λέει ότι η οικογένειά της δεν δέχθηκε στήριξη και αφήνει αιχμές για πολιτική αξιοποίηση της τραγωδίας
Κωνσταντοπούλου και Ρούτσι
Αυτό είναι το φαινόμενο που προκάλεσε τις συνεχείς βροχές στη Νότια Ευρώπη - 18 κακοκαιρίες μέσα σε 4 μήνες στην Ελλάδα
Ο ασυνήθιστα εκτοπισμένος νότιας και ζωνικός αεροχείμαρρος λειτούργησε σαν «οδηγός» διαδοχικών βαρομετρικών χαμηλών από τον Ατλαντικό προς τη Νότια και Δυτική Ευρώπη, λέει το meteo.gr
καιρός
Η κλοπή και το ραντεβού του θανάτου - Τι ισχυρίζεται ο 19χρονος τραυματίας που δηλώνει κολλητός με τον νεκρό 17χρονο στο Λουτράκι
«Για το άλλο το παιδάκι ότι είναι νεκρός το έμαθα καθ' οδόν για εδώ. Ήταν κολλητός φίλος του γιου μου» λέει στο newsit.gr η μητέρα του 19χρονου
Αιματηρό περιστατικό στο Λουτράκι με έναν 17χρονο νεκρό και έναν 19χρονο τραυματία
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
33