Κυριακή, 19 Μαΐ
28oC Αθήνα

Μπαίνει εισαγγελέας σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς

Μπαίνει εισαγγελέας σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς

Ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί, παρότι εισπράττουν χρήματα από το κράτος για συγκεκριμένες υπηρεσίες προς τα παιδιά που φιλοξενούν, ζητούσαν πρόσθετα χρήματα από τους γονείς! Ο Γιάννης Μιχελάκης ζήτησε την παρέμβαση εισαγγελέα.

Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης ζήτησε ο Υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, μετά από καταγγελίες εναντίον ιδιωτικών παιδικών σταθμών, επειδή ζητούσαν έξτρα χρήματα από τους γονείς για παρεχόμενες υπηρεσίες, που καλύπτονται πλήρως από το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής»!

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών, τα οποία εστάλησαν στην Εισαγγελία, τα ποσά που καταβάλλονται από το σχετικό πρόγραμμα καλύπτουν το συνολικό κόστος των παρεχομένων υπηρεσιών και περιλαμβάνουν τη φύλαξη με δραστηριότητες για την απασχόληση, το παιχνίδι και την ψυχαγωγία, τη σίτιση (πρωινό και μεσημεριανό) βρεφών – παιδιών, αλλά και δαπάνες για γραφική ύλη αξίας 100 ευρώ.

Ο Γιάννης Μιχελάκης, με επιστολή του προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ζήτησε τη διερεύνηση της ενδεχομένης τέλεσης ποινικών αδικημάτων από την πλευρά των υπευθύνων λειτουργίας των συγκεκριμένων παιδικών σταθμών.

Στην επιστολή Μιχελάκη προς την Εισαγγελία, επισημαίνεται μάλιστα ότι όσοι φορείς έχουν υπαχθεί στο πρόγραμμα και με την αίτησή τους έχουν δηλώσει την κατηγορία με σίτιση, «υποχρεούνται να προσφέρουν πρωινό και μεσημεριανό στα παιδιά, χωρίς να ζητούν οποιοδήποτε άλλο ποσό για τροφεία».

Φαίνεται, όμως, πως ορισμένοι, παρά την οικονομική κρίση, αποφάσισαν να κερδοσκοπήσουν εις βάρος όσων οικογενειών στέλνουν τα παιδιά τους – πολλές φορές, επειδή αναγκάζονται και όχι επειδή τους περισσεύουν – σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κονδύλι 65 εκατ. ευρώ για τους παιδικούς σταθμούς

ΥΠΕΣ: Θα γίνουν δεκτά όλα τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς

 


Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε