Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Newsweek: “Η ξενοφοβική και αφιλόξενη Ελλάδα” – Τι αναφέρει για τους μετανάστες και τη Χρυσή Αυγή

Newsweek: “Η ξενοφοβική και αφιλόξενη Ελλάδα” – Τι αναφέρει για τους μετανάστες και τη Χρυσή Αυγή

Νέο… κράξιμο δέχεται η Ελλάδα για τις συνθήκες ζωής των μεταναστών, αυτή τη φορά από το “Newsweek”. Το περιοδικό έχει εξώφυλλο μια φωτογραφία από το κέντρο κράτησης στην Αμυγδαλέζα και τίτλο: “Ελληνική τραγωδία, για εκείνους που αναζητούν μια καλύτερη ζωή, η Ελλάδα είναι αφιλόξενη”.

Το διάσημο περιοδικό στο άρθρο του εξηγεί πως έχασε τη ζωή του μετά από επίθεση χρυσαυγιτών ο 27χρονος Πακιστανός μετανάστης Shehzad Luqman στις 17 του περασμένου Ιανουαρίου.

Την επόμενη μέρα πλήθος κόσμου διαμαρτυρήθηκαν για το θάνατο του 27χρουνου σε μια χώρα που μαστίζεται από την ξενοφοβία, αναφέρει το περιοδικό.

Το περιοδικό αναφέρει ότι ο Shehzad, ήρθε στην Ευρώπη αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον ωστόσο έπεσε θύμα της ελληνικής οικονομικής κρίσης.

Η οικονομία της Ελλάδας έξι χρόνια βρίσκεται σε ύφεση ενώ η ανεργία από 11% το 2007 έχει σκαρφαλώσει στο 27%.
“Η επίθεση αυτή δεν ήταν μια μεμονωμένη περίπτωση”, αναφέρει ο Marek Marczynski της Διεθνούς Αμνηστίας.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία , περίπου 700.000 νόμιμοι μετανάστες ζουν στην Ελλάδα. Από αυτούς οι 30.000 είναι Πακιστανοί ενώ ζουν άλλοι 50.000 ομοεθνείς τους παράνομα. “Πρόσφατα , περίπου 1.000 μετανάστες κατέβηκαν σε απεργία πείνας στην Αμυγδαλέζα ζητώντας την απελευθέρωσή τους. Στην Αμυγδαλέζα υπάρχουν μετανάστες που εισήλθαν παράνομα στη χώρα, καθώς και πρόσφυγες αιτούντες άσυλο”, αναφέρει το δημοσίευμα.

Και καταλήγει: “Στις 10 Αυγούστου, ξέσπασε εξέγερση. Δέκα κρατούμενοι κατάφεραν να διαφύγουν. Οι κρατούμενοι τιμωρήθηκαν με το να είναι αναγκασμένοι να μείνουν σε υγρά κελιά χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα . Το ‘προνόμιο’ το να κάνουν περιπάτους στην αυλή ακυρώθηκε”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνήγορος του Πολίτη για Αμυγδαλέζα: Να βελτιωθούν οι συνθήκες και να περιοριστεί η διοικητική κράτηση

Συνελήφθησαν δυο μετανάστες που το ‘σκασαν μετά την εξέγερση στην Αμυγδαλέζα

Έρευνα για τις συνθήκες κράτησης στην Αμυγδαλέζα ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Εικόνες μέσα από την Αμυγδαλέζα λίγες ώρες μετά την εξέγερση

Νύχτα εξέγερσης στην Αμυγδαλέζα – Απέδρασαν μετανάστες λέει η αστυνομία – Τι προκάλεσε την ένταση

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε