Την προσοχή των πολιτών για απάτη που γίνεται μέσω μηνύματος στο κινητό για δήθεν χορήγηση επιδότηση πρόνοιας εφιστά η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).
Σε ανακοίνωσή της η ΑΑΔΕ σημειώνει πως πολίτες έχουν λάβει στο κινητό τους παραπλανητικά μηνύματα (SMS), που έχουν ως φερόμενο αποστολέα την ίδια την Υπηρεσία.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Την ίδια στιγμή, καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, διευκρινίζοντας πως:
• Η ΑΑΔΕ ΔΕΝ αποστέλλει SMS σε πολίτες, παρά μόνο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις συναλλαγών (π.χ. χορήγηση κλειδαρίθμου) και ΠΑΝΤΟΤΕ σε ΑΠΑΝΤΗΣΗ και ΕΚΤΕΛΕΣΗ σχετικού αιτήματος πολίτη.
• Η ΑΑΔΕ ΔΕΝ στέλνει σύνδεσμο (url link) σε κανενός είδους αλληλογραφία της (email, SMS, κ.λπ.).
«Συνεπώς, αγνοήστε οποιοδήποτε τέτοιο μήνυμα λάβατε ή τυχόν λάβετε στο κινητό σας τηλέφωνο χωρίς να έχετε εσείς υποβάλει προηγουμένως σχετικό αίτημα στην ΑΑΔΕ και ΜΗΝ πατήσετε τον οποιοδήποτε σύνδεσμο (url link)», καταλήγει η ΑΑΔΕ.