Ελλάδα

ΑΑΔΕ: Προσοχή σε παραπλανητικά SMS στο κινητό – Το μήνυμα για δήθεν επιδότηση πρόνοιας που πρέπει να αγνοήσετε

Η ΑΑΔΕ δεν αποστέλλει SMS σε πολίτες, όπως διευκρινίζει η Υπηρεσία

Την προσοχή των πολιτών για απάτη που γίνεται μέσω μηνύματος στο κινητό για δήθεν χορήγηση επιδότηση πρόνοιας εφιστά η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Σε ανακοίνωσή της η ΑΑΔΕ σημειώνει πως πολίτες έχουν λάβει στο κινητό τους παραπλανητικά μηνύματα (SMS), που έχουν ως φερόμενο αποστολέα την ίδια την Υπηρεσία.

Την ίδια στιγμή, καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, διευκρινίζοντας πως:

• Η ΑΑΔΕ ΔΕΝ αποστέλλει SMS σε πολίτες, παρά μόνο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις συναλλαγών (π.χ. χορήγηση κλειδαρίθμου) και ΠΑΝΤΟΤΕ σε ΑΠΑΝΤΗΣΗ και ΕΚΤΕΛΕΣΗ σχετικού αιτήματος πολίτη.

Η ΑΑΔΕ ΔΕΝ στέλνει σύνδεσμο (url link) σε κανενός είδους αλληλογραφία της (email, SMS, κ.λπ.).

Ένα παραπλανητικό μήνυμα
Το μήνυμα που πρέπει να αγνοήσετε

«Συνεπώς, αγνοήστε οποιοδήποτε τέτοιο μήνυμα λάβατε ή τυχόν λάβετε στο κινητό σας τηλέφωνο χωρίς να έχετε εσείς υποβάλει προηγουμένως σχετικό αίτημα στην ΑΑΔΕ και ΜΗΝ πατήσετε τον οποιοδήποτε σύνδεσμο (url link)», καταλήγει η ΑΑΔΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Πολλαπλασιάστηκαν τα κρούσματα γονόρροιας και σύφιλης στην Ελλάδα - Προσοχή στα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα
Συστήνεται η εξέταση για ΣΜΝ πριν από κάθε σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλακτικό με νέους συντρόφους, καθώς πολλές λοιμώξεις μπορεί να είναι ασυμπτωματικές
ΕΟΔΥ: Πολλαπλασιάστηκαν τα κρούσματα γονόρροιας και σύφιλης στην Ελλάδα – Προσοχή στα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα
18χρονος ξυλοκοπήθηκε άγρια έξω από κλαμπ στη Σάμο - «15 άτομα τον έριξαν κάτω και τον χτυπούσαν, τους έλεγε να σταματήσουν και τον κλωτσούσαν»
«Όλα τα χτυπήματα, τα έχει φάει στο πρόσωπο. Είμαστε στο νοσοκομείο. Είμαστε δεύτερη μέρα εδώ. Δεν ξέρουμε τι έχει. Το μάτι του το ένα βλέπει θολά. Έχει ζαλάδες»
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Πιάστηκε στα «πράσα» εγκληματική οργάνωση που προμήθευε όλη την Κρήτη με πυρομαχικά από την Αλβανία
Έκρυβαν τα πυρομαχικά σε ειδική κρύπτη αγροτικού φορτηγού - Ο ρόλος των μελών της οργάνωσης, ο «εγκέφαλος» που είχε συλληφθεί στο παρελθόν για παρόμοια υπόθεση και τα αυστηρά μέτρα αυτοπροστασίας
Πυρομαχικά
1