Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

“Αδειάζουν” Καραμανλή οι πρώην υπουργοί του

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ένας-ένας οι υπουργοί της κυβέρνησης Καραμανλή παίρνουν…

-εκ των υστέρων- αποστάσεις από τις αποφάσεις του και την οικονομική πολιτική του.

 

Σήμερα τη σκυτάλη πήρε ο Δ.Αβραμόπουλος, ο οποίος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ υποστηρίζει ότι από τον Νοέμβριο του 2008 είχε προειδοποιήσει τον τέως πρωθυπουργό για τους αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

 

“Είχα προβλέψει ότι η ανάπτυξη θα πέσει στο -2%. Είχα προτείνει ένα δάνειο για να ανακουφίσει τα προβλήματα ρευστότητας και αύξηση των πόρων για να βοηθηθούν οι ανάγκες μεσοπρόθεσμα. Αυτό δηλαδή που ζητούσε τότε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο από τα 185 μέλη του, για να αντιμετωπιστεί η παγκόσμια οικονομική κρίση. Είχα επίσης προτείνει τον άμεσο έλεγχο των τραπεζών από το κράτος, ώστε να μην οδηγηθούμε σε μεγάλο πλήγμα του κοινωνικού μας ιστού. Είχα υποβάλει και πιο συγκεκριμένες προτάσεις μέσα στο πνεύμα ανάγκης για ενίσχυση των μικρομεσαίων, ώστε να κινηθεί η οικονομία, και άμεση χρηματοδότηση των κοινωνικών υπηρεσιών του κράτους” αναφέρει.

 

Ο κ. Αβραμόπουλος υποστηρίζει ακόμη πως ο Κ.Καραμανλής δεν έπρεπε να πάει σε πρόωρες εκλογές, κρίνοντας πως η κυβέρνηση “μπορούσε να συνεχίσει να κυβερνά”, αλλά έπρεπε να προχωρήσει σε δομικό ανασχηματισμό, σε μείωση και ανακατάταξη αρμοδιοτήτων μεταξύ των υπουργείων και σε αλλαγή οικονομικής πολιτικής, με τη λήψη άμεσων μέτρων. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε