Ελλάδα

Άγιοι Ανάργυροι: «Μπορεί να στήσει ξανά “σκηνικό αυτοκτονίας”, λένε για τον δολοφόνο της Κυριακής οι ψυχίατροι του Αττικόν

Επανάληψη του «αυτοκτονικού» σκηνικού που έγινε τα ξημερώματα της Κυριακής στο κελί των φυλακών Κορυδαλλού βλέπουν οι ψυχίατροι του Αττικού νοσοκομείου, που εξέτασαν τον 39χρονο «σφαγέα» της Κυριακής έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων.

Μέσα από τον ιατρικό του φάκελο, που παρουσιάζει το newsIT.gr, οι ειδικοί αποφαίνονται μετά την εξέταση του συγκεκριμένου, ότι υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο ο δολοφόνος των Αγίων Αναργύρων, να ξαναστήσει παρόμοιο σκηνικό.

 Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται ο ασθενής κατά την διάρκεια της εξέτασης δεν υπήρξε συνεργάσιμος  καθώς απαντούσε μονολεκτικά και με νεύματα, αλλά «Συστήνεται ψυχιατρική επανεκτίμηση του μετά το εξιτήριο του από το νοσοκομείο καθώς και αυστηρή επιτήρηση συμπεριφοράς για πρόληψη ενδεχόμενης επανάληψης αυτοκαταστροφικής  πράξης», επισημαίνεται. Σύμφωνα με τον ίδιο φάκελο, μετά τις εξετάσεις που έγιναν παρουσίασε καλή εικόνα σε σημείο που χρειάστηκε να τον αποσωληνώσουν από την ΜΕΘ με την ίδια ημέρα.

Η έκθεση ατομικής νοσηλείας από το Αττικό Νοσοκομείο Αθηνών και ειδικότερα από την Β’ Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών αναφέρει ότι «ο ασθενής σε σταθερή κατάσταση, απογαλακτισμένος από μίγματα οξυγόνου, αφυπνισμένος και αιμοδυναμικά σταθερός, εξέρχεται από το νοσοκομείο και διακομίζεται στην φυλακές Κορυδαλλού. Διενεργήθηκε ψυχιατρική εκτίμηση που επισυνάπτεται».

Την ίδια ώρα ο συγκεκριμένος, νοσηλεύεται σε ειδικό δωμάτιο κρατουμένων στο Τζάνειο νοσοκομείο του Πειραιά, φρουρούμενος και μάλιστα με δύο αστυνομικούς, καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο της επίθεσης σε βάρος των εντολών, ενώ μόλις κρίνουν θα αποφασιστεί από την Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, το που θα οδηγηθεί στο σωφρονιστικό κατάστημα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα υπάρχουν αυστηρότατα μέτρα επιτήρησης, καθώς όπως έχουν αποφανθεί οι δυο ψυχίατροι που τον εξέτασαν, ο συγκεκριμένος είναι ένα άτομο που παρουσιάζει χειριστική συμπεριφορά και το ενδεχόμενο να ξαναστήσει «περίεργα» σκηνικά είναι κάτι παραπάνω από ορατό.

 

20 λεπτά ΚΑΡΠΑ για να τον επαναφέρουν

Σε ένα από τα έγγραφα από το φάκελο του 39χρονου και ειδικότερα στο ενημερωτικό σημείωμα εξόδου και τις πληροφορίες νοσηλείας για την εισαγωγή στην ΜΕΘ στο Αττικόν αναφέρονται χαρακτηριστικά τα εξής: Ο ασθενής, διακομίστηκε με ΕΚΑΒ από τις φυλακές Κορυδαλλού λόγω απόπειρας απαγχονισμού. Παρουσίασε ανακοπή όπου έγινε πρωτόκολλο ΚΑΡΠΑ (20 λεπτά) και ανεκτήσε ρυθμό, μεταφέρθηκε στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του Αττικού όπου και διασωληνώθηκε. Εν συνεχεία μετεφέρθη στην ΜΕΘ για περαιτέρω νοσηλεία και αντιμετώπιση.

ΜΕΘ: Τον αποσωλήνωσαν την ίδια ημέρα 

Όπως αναφέρεται από το φάκελο του στην ΜΕΘ, η πορεία της υγείας του 39χρονου παρουσίασε βελτίωση σε τέτοιο βαθμό που οι γιατροί τον αποσωλήνωσαν την ίδια ημέρα: «Προσήλθε διασωληνωμένος υπό καταστολή με προποφόλη και μιδαζολάμη σε ελεγχόμενο μοντέλο αερισμού και αιμοδυναμικά σταθερός χωρίς την ανάγκη αγγειοσυσπαστικού. Στις 8/4/2024, έγινε επαναληπτική αξονική τομογραφία εγκεφάλου χωρίς ιδιαίτερα ευρήματα και οίδημα – προφορικό πόρισμα – και αποφασίστηκε αφύπνιση του. Έγινε σταδιακή διακοπή της καταστολής και έναρξη απογαλακτισμού από τον αναπνευστήρα με επιτυχία αποσωλήνωσης την ίδια μέρα. Σήμερα 9/4/2024 ο ασθενής εξέρχεται από την ΜΕΘ σε ΜV 40% με καλή αεριομετρική εικόνα, αιμοδυναμικά σταθερός, απύρετος και με καλό επίπεδο επικοινωνίας».

Η ψυχιατρική εξέταση

Όπως αναφέρεται στο φάκελο του, από την ψυχιατρική εξέταση που διενεργήθηκε διαπιστώθηκαν τα εξής: «Ο ασθενής εκτιμήθηκε από Τμήμα Διασυνδετικής Συμβουλευτικής Ψυχιατρικής συμβουλευτικής την ημέρα Τρίτη 9/4/ 2024. Πρόκειται για ασθενή ο οποίος νοσηλεύεται μετά από αναφερόμενη απόπειρα απαγχονισμού.  Σε παρούσα εξέταση ο ασθενής παρουσιάζει πλημμελή συνεργασία για την διενέργεια ψυχιατρικής συνέντευξης, καθώς αρνείται να απαντήσει παρά μόνο ελάχιστες ερωτήσεις, είτε με νεύματά ήταν μονολεκτικά. Ως εκ τούτου, η ψυχιατρική εκτίμηση του ασθενούς καθώς και η εκτίμηση αυτοκτονικού κινδύνου καθίσταται ανέφικτη στον παρόντα χρόνο.

AGIOIANARGYROI

Συστήνεται ψυχιατρική επανεκτίμηση του ασθενούς μετά το εξιτήριο του από το νοσοκομείο καθώς και αυστηρή επιτήρηση συμπεριφοράς για πρόληψη ενδεχόμενης επανάληψη αυτοκαταστροφικής  πράξης».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Απαγορεύονται τα θαλάσσια σπορ και τα τζετ σκι στην Αττική - Αναλυτικά η λίστα με τις περιοχές και τις ώρες
Η απαγόρευση κυκλοφορίας ιδιωτικής χρήσης ή εκμισθούμενων ατομικών σκαφών – θαλάσσιων μοτοποδηλάτων, ισχύει κατά τους μήνες Ιούνιο – Ιούλιο – Αύγουστο – Σεπτέμβριο μεταξύ των ωρών 14:00 – 17:00
Θαλάσσια Σπορ 1
Χειροπέδες σε 63χρονο εκπαιδευτικό που είχε καταδικαστεί σε 20 χρόνια φυλακή για ασέλγεια ανηλίκων και κρυβόταν στην Κορινθία
Ο 63χρονος εκμεταλλευόμενος τόσο την ιδιότητά του ως εκπαιδευτικός σε Ειδικό Δημοτικό σχολείο της Αττικής όσο και τις δυσκολίες των ανήλικων μαθητών, τέλεσε γενετήσιες πράξεις σε βάρος τριών ανήλικων κοριτσιών
istock
Κυριάκος Μητσοτάκης και Ντόρα Μπακογιάννη: Οι αναρτήσεις για τα 13 χρόνια χωρίς τη Μαρίκα Μητσοτάκη – «Μαμά μου, πόσο μου λείπεις!»
Δεκατρία χρόνια συμπληρώνονται σήμερα (6.5.25) από τον θάνατο της Μαρίκας Μητσοτάκη το 2012. Με αναρτήσεις τους ο Κυριάκος Μητσοτάκης και...
Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και Μαρίκα Μητσοτάκη
Συγκίνηση στην κηδεία του Πέτρου Μολυβιάτη: Δίπλα στο φέρετρό του ο Μητσοτάκης – Ο συγκινητικός επικήδειος του Καραμανλή
«Η αφοσίωσή του στην υπεράσπιση των εθνικών δικαίων, στην διασφάλιση του εθνικού συμφέροντος ήταν απαράμιλλη», είπε ο Κώστας Καραμανλής, αποχαιρετώντας τον αγαπημένο του συνεργάτη
Κηδεία Πέτρου Μολυβιάτη 4
Υπόθεση Λύτρα: Η στιγμή που το πρώην ζευγάρι συναντήθηκε στο δικαστήριο – «Σοκαριστικές αποκαλύψεις» προανήγγειλε ο δικηγόρος της Πολυζωγοπούλου
Σε βίντεο φαίνονται τα βλέμματα των 2 πρώην συντρόφων να διασταυρώνονται, τη στιγμή μάλιστα που ο Απόστολος Λύτρας είχε στο πλευρό του την νέα σύντροφό του
Σοφία Πολυζωγοπούλου